Prospect

Josh Downs (WR, North Carolina), NFL Draft 2023

Josh Downs

WR, North Carolina

Uppdaterad: 2023-04-29 04:03

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 3, Plats: 79)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 81 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (80): Bra och produktiv både med Howell och Maye som QB. En tydlig egenskap som jag tycker sticker ut med Downs är hans rappa steg och cuts precis i samma ögonblick som han fångar bollen vilket ofta gör att han skapar separation direkt efter catch och lyckas få ut max antal yards med bollen i sina händer. Atletisk med explosivitet och fin spänst, syns att han höll på med friidrott i HS, ut ur sin position som slot receiver och var helt klart Mayes go to guy under 2022. Mycket handlar om just hans rörlighet före och efter mottagning. Springer sina routes bra med fina tempoväxlingar och skarpa cuts med lösa höfter. Ibland ser det retsamt lätt ut hur han drar ner på tempot för att sen explodera med två tre ruggigt snabba steg. Mindre receiver men när trots det bollen hög med säkra händer och gör det tuffare än vad det borde vara för hans man att plocka bort honom eller bollen, spelar större än sin storlek passar väldigt bra in på Downs. Säkra händer som sagt, men kan också stå för oerhört enkla drops vilket kan tyda på brist i sin koncentration. Storleken blir tyvärr mer tydlig på LoS eller vid kontakt tidigt in i routern då han har problem med det fysiska spelet och kan lätt hamna ur balans och tappa sin route. Villig att blockera men återigen för liten och klen. Spelat på insidan och utsidan men känns som en solklar slot i NFL. Känns som en mix av CeeDee Lamb och Cole Beasley.

Magnus omdöme (80): En härlig spelartyp som kan göra spel med fötterna men också kliva upp och plocka ned bollar i trängda lägen. I djupled är han duktig på att anpassa löpningen efter bollen och att tajma upphoppet, det är nödvändigt då han är en kortare spelare. Har fin spänst, bakgrund inom både friidrott (hoppgrenar) och basket, och det i kombination med nämnda tajmingen gör att han kommer upp bra. Blir tuffare på NFL nivå. Med bollen i händerna så driver han benen och vill plocka så många yards som möjligt. Rörlig och kcivk i sidled, svår att fånga. Är duktig på att läsa försvaret och hitta ytorna, snabb i sin process och är duktig när ytorna minska kring red zone, då kommer kvickheten i ben och huvud samt spänsten till sin rätt. Duktig på sina routes. En villig blockare i springspel, även om han är liten och kvaliteten därefter, men säger en del om hans tuffhet. Kan spela lite okoncentrerat och ofokuserat.

Richards omdöme (65): Inte så förtjust i Downs. Tycker han ser slapp ut, trist kroppsspråk. Flera matcher där han gestikulerar eller ser uppgiven ut när han inte får boll. Han är lite slö med sina routes, rundar dem på ett sätt som inte gör de exakta. I varje match jag sett har han haft minst en miss i kommunikation med QB. Varken villig eller duglig att blockera. Visade förbättrade händer 2022 från 2021, så får hoppas det håller i sig. Såg ut som en bättre atlet på combine än på film. Hans bästa egenskap är förmågan att manipulera och anpassa tempo i sina routes.

Josh Downs (WR, North Carolina), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top