Prospect

Jake Haener (QB, Fresno State), NFL Draft 2023

Jake Haener

QB, Fresno State

Uppdaterad: 2023-04-29 20:22

Draftad av: New Orleans Saints (Runda: 4, Plats: 127)

Genomsnittligt betyg: 67 (3)

Vikt: 91 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (70): Oerhört effektiv och produktivt 2021. Sen lämnade coachen och Haener valde att följa med för att sen ändra sig och stanna i Fresno. Åkte på en tidig skada i år men kom tillbaka rekordsnabbt och ledde sitt lag till Mountain West mästare. Ingen su-perarm men bra zip och klarar alla kasten utan större problem och jag tycker hans djupa boll ofta sitter där den ska. Ibland lägger han den lite för långt över sin man. Tycker bollplaceringen är hans största styrka annars, både när han står lugnt i fickan eller behöver rulla ut. Snabb release på de kortare bollarna sitter där den ska. Känns liten och klen och har ibland svårt att se hela planen eller att ta sig ur pressen. Inget hot med fötterna och trots bra bollplacering kan den ibland få re-ceivern att behöva stanna i sin route i stället för att lägga den framför.
Bästa QB:en under Senior Bowl kanske inte säger så mycket i år och även MVP i matchen. Visst, han är lite för liten men efter hans fina vecka i Mobile kommer fler sätta upp honom på sin lista

Magnus omdöme (68): Haener har briljerat i Fresno States spread anfall. Innan han hamnade i Fresno spenderades två år i Washington, där han aldrig riktigt fick chansen. Han har en fin arm med både fart och touch, scannar av planen bra utan att hamna på hälarna. Duktig på att läsa planen och bedöma vart bollen ska, 72% completions under 2022. Har en snabb release och kraft att låta bollen flyga över allt på banna utan att tappa precision. Tycker ofta placeringen av bollen är sådan att bara mottagaren kan göra spelet. Kan kasta mot en punkt och låta receiver komma till bollen, underlättar för mottagaren som får bollen i farten och kan fortsätta sin löpning. Är inte rädd för trycket som kommer utan vågar stå kvar och kasta. Han rör sig bra i fickan och kan undvika tryck med små rörelser i sidled. Jake Haener är en liten QB, saknar kraften i armen för att vara någon som hotar med dom riktigt stora spelen. Men han är en ledartyp, han är en bollsäker spelare som inte ger bort den på slarv. Med sin smarthet och säkra arm känns han som en QB som via roller som back up kan ha en lång karriär i NFL.

Richards omdöme (63): Hade en bra match i Senior Bowl och en karriär på Fresno som skriker duglig backup. Tuff och träffsäker,.kommer man långt på. Har inte amrstyrkan att utmana hela banan men vet var han ska med bollen och tar överlag sunda beslut. Bra placering på de korta bollarna. Kan skapa med benen men trivs bättre i fickan. Ingen du bygger ett lag kring men en tacksam backup att ha i lag där det finns oro för skador, typ MIA, BAL, SF.

Jake Haener (QB, Fresno State), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top