Prospect

Hendon Hooker (QB, Tennessee), NFL Draft 2023

Hendon Hooker

QB, Tennessee

Uppdaterad: 2023-04-29 03:30

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 3, Plats: 68)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 94 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (74): Första åren i Virginia Tech såg inte Hooker ut att vara någonting alls. Valde att röra på sig för att han helt enkelt inte kunde säkra positionen som QB1 och kom till Tennessee som en back up men så fort han fick chansen i Vols snabba spread så tog han den och såg aldrig tillbaka och avslutade sin långa collegekarriär med två rik-tigt fina säsonger. Redan 25 åt fyllda kommer att hållas emot honom precis som ett QB-vänligt system och hans tuffa tid innan Tennessee, men bortser man från det finns det oerhört mycket som lockar. Bra storlek och längd och trots att en skada hindrade honom att delta i Senior Bowl så visade måtten stora händer som många lägger på tok för mycket vikt vid. Det jag tog med mig från Senior Bowl är hur del-aktig han var trots att han inte var ombytt. Glädjespridare och ledare. Bra tryck i armen och fin precision även i de svårare kasten. Nu är jag ingen expert när det kommer till teknik i kastet men tycker han planterar fötterna bra och har en natur-lig rörelse igenom kastet. Rörlig och mobil i fickan och effektiv i spring både med sina atletiska egenskaper och sin fysik. Har inte behövt jobba igenom sina reads då det inte direkt krävs i systemet. Mycket möjligt att han klarar det men man har inte fått se det. Drog korsbandet i slutet av säsongen och att en 25 åring måste sitta på sidan sitt första år och sen börja lära sig ett nytt Pro Style system talar emot. Jag gillar verkligen Hooker men tror han har hajpats lite för mycket och tror han kommer att falla.

Magnus omdöme (68): Hendon Hooker har haft en lång och krokig väg till framgång, men han hade en väldigt fin 2022-säsong fram tills han skadade sig. Storleken, precisionen och den atletiska förmågan finns där. En ledartyp som samlar laget. En up-tempo gamemanager som är duktig på att hitta den fria spelaren. Hans kvicka release, förmågan att läsa spelet och precision i kasten var som handen i handsken i det spread system som Vols mönstrade. Har ett mjukt och fint fotarbete, har rörligheten och farten för att hota som runner. Scannar av planen snabbt och har bra beslutsfattande, sällan han tar onödiga risker med sina kast. Han har hunnit bli 25 år redan och det tillsammans med att han drog sönder sin acl i höstas gör att hans värde reduceras, det troliga är att han är 26 när han är redo att på allvar slåss om en startplats. Ska dessutom klara av att omvandla sitt spel till ett mer pro style, vilket inte är en helt självklar transition.

Richards omdöme (76): Mer en passare än en runner, överraskade mig. Grodben, inte lika naturlig atlet som andra framgångsrika mobila QBs. Kan plocka yards med fötterna men inte ett vapen som Lamar/Murray eller andra scramblers. Väldigt fin djup boll,.träffar många gånger som WR i farten. Lätt system, de sprider ut så han slipper sortera folktäta områden. Mycket kast mot sidlinjen, en hel del korta wr-screens som pumpar hans stats. Kommer vara en övergångsperiod att lära sig läsa försvar ordentligt. Precisionen är bra på djupa bollar mod sidlinjen, men sämre på djupa crossers. Bättre på go routes än post t.ex. Intressant prospekt tycker jag, värd att chansa på!

Hendon Hooker (QB, Tennessee), NFL Draft 2023

Nyheter

To Top