Prospect

Wyatt Hubert (Edge, Kansas State), NFL Draft 2021

Wyatt Hubert

Edge, Kansas State

Uppdaterad: 2021-05-02 00:00

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 7, Plats: 235)

Genomsnittligt betyg: 63 (3)

Vikt: 120 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (62): Svårt att inte gilla krigaren Hubert på K-State?s defensiva linje. Kämpar i varje spel och ger inte upp tills någon får bära ut honom. En hjälte i Little Manhattan som kommer få det tuffare att vara lika produktiv i NFL. Radat upp sacks sina två senaste år men mest imponerande är hans 93QB pressure som är bland de bästa i landet de två senaste åren. Inte mycket att räkna med i pass men bör hitta ett hem att rotera in när det kommer till att jaga livet av QB:en. Påminner en del om Chase Winovich i Patriots, lever mycket på vilja och fysik men tappar en del när det kommer till atletisk förmåga och teknik. Hade han visat mer emot pass i form av att falla bak hade han funkat bäst som OLB i ett 3-4 system i NFL. Jag väljer trots allt att tro på att Hubert kommer ge allt och lite till för att utvecklas och hitta en plats i ligan.

Magnus omdöme (64): En energispelare som spelar med fysik och intensitet. Har hög ”kaos-faktor” och tvingar ofta motstånden att ta hänsyn till närvaron. Förutom att han är aggressiv och fysisk så läser han spelet väl och har god timing. Det är inte teknik och atletisk förmåga som gör Hubert till en vinnande spelare, utan snarare förmågan att vinna sitt läge på något möjligt viss. Är explosiv och attackerar luckor kvickt, har en kraftfullhet i sig. Mot springspelet sätter han oftast en bra edge och antingen gör spel själv eller tvingar in motståndaren. Är som bäst när han får attackera spelet. Storleken är inte riktigt optimal, och finns inte utrymme för att bli speciellt mycket större. Känns inte som att han har en given position, vilket inte behöver vara negativt men kan vara det.

Richards omdöme (63): En end i 3-4-system som spelar med relativt härlig energi. Är stundtals snabb ur stance och har ganska bra fart på utsidan, när han går rakt fram. Är segare när han byter riktning, ska skutta in på diverse stunts och är stel i sin bend. Det gör att han inte kan utnyttja farten riktigt. Allt för ofta rids han runt fickan just för att han inte kan ta tillräckligt skarpa bryt. Ingen spelare med ett vidare högt tak men kommer hitta en roll som antingen en duglig end eller som en tacksam rotationsspelare.

Wyatt Hubert (Edge, Kansas State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top