Prospect

Wyatt Davis (IOL, Ohio State), NFL Draft 2021

Wyatt Davis

IOL, Ohio State

Uppdaterad: 2021-05-01 05:16

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 3, Plats: 86)

Genomsnittligt betyg: 80 (4)

Vikt: 141 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (82): Stor och stark guard som gör ett bra med leverage och teknik, särskilt i springspelet. Är hyfsat atletisk och rör sig smidigt på andra nivån. Även om han blir puttad lite bakåt så är han väldigt bra på att återhämta sig och lägga ankar och få stopp på rushen. Kan bli lite framtung ibland i spring och nästan ramla in i sin punch, och då missa och tappa lite balans. Men han är för det mesta väldigt stabil. Davis är en bra spelare med ett lågt golv. Kanske inte bland de mest dominanta guards vi sett senaste åren, men mycket bra.

Lasses omdöme (79): Varje år har jag en ny favorit i Buckeyes o-line som hamnar högt på min lista. I år heter han Wyatt Davis som tillsammans med Meyers dominerat insidan. Men för mig är det klart att Davis är den bättre av de två. Stor, tung och stark är det ju självklart att jag gillar honom mest i springspelet. Att han är lite för kort tycker inte jag skadar allt för mycket, men inte ett direkt plus. Rör sig bra för sin storlek och hans snabba och explosiva första steg i kombination med hur lågt han håller sig gör att han ofta får bra driv på sin man direkt. Rörlig nog för att vara bra på nästa nivå, något som Ohio State gärna och ofta utnyttjade. Känns rörlig även i pass och är följsam i sidled med en snabb punch och ögon som hela tiden letar efter mer arbete. Skulle behöva slipa en del på sin teknik in i kontakt men inget att oroa sig för. I college har det inte varit ett problem men med tanke på att han är lite kortare så bör man i varje fall lyfta hans omfång som ett potentiellt problem. Nu var ju 2020 en väldigt speciell säsong men kändes lite som han stannade i sin utveckling från 2019.

Magnus omdöme (81): En fantastisk spelare att titta på. Tuff, elak och massa energi. Kompakt byggd med starka ben och driv i allt han gör. En guard som flyttar på motståndarna vid point of attack. Dominant i springspelet. Har fin explosivitet och kommer ofta först in i duellerna och släpper sällan det övertaget. Har kroppskontrollen att snabbt komma i position och sätta sina blockar. Hanterar double teams på ett bra sätt. I pass har han lite att jobba med i sättet han ankrar, mot power har han tillfällen där han blir lite överrumplad. Men överlag så håller han upp fickan och skapar arbetsro. Har spelat med en mobil QB och det gör det enklare för den offensiva linjen. Har en okej smidighet i sidled, men är ingen som ska hantera speedrushers över för stor yta. Davis kommer vara en bra NFL-guard redan under sin rookiesäsong.

Richards omdöme (76): Stor power-guard som kan få rejäl kraft och tryck i springspel. Starka ben som pumpar och svårflyttad när han skärmar av. Flera stora spel bakom hans rygg. Stark i kroppen och nästan omöjlig att springa genom, sväljer kontakt som en krockkudde. Om han tappar kraft återankrar han väl. Bäst ju tidigare han får kontakt, mer oro ju längre tid innan träff. Dock svårt med förflyttningar, sega fötter. Hinner inte konsekvent till position i zon eller pull, tappar passblockering mot spelare som med kvicka sidoförflyttningar. Händerna halkar av, han blir stillastående och sträcker armarna istället. Alldeles för ofta som han faller av sin gubbe.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Wyatt Davis (IOL, Ohio State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top