Prospect

Tylan Wallace (WR, Oklahoma State), NFL Draft 2021

Tylan Wallace

WR, Oklahoma State

Uppdaterad: 2021-05-01 19:48

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 4, Plats: 131)

Genomsnittligt betyg: 66 (3)

Vikt: 86 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (74): Kort litet bowlingklot med explosivitet och rappa fötter som spelar väldigt lågt. Vass release från line of scrimmage när han har plats, men tyckte att han hade stora problem mot press och fysiska DBs mot Oklahoma. Känns som att han nästan uteslutande ställde upp på utsidan, men jag skulle vilja se honom i slot. På korta sträckor och små ytor är han väldigt svår att hänga med, särskilt när han får en fri release. Imponerande i det djupa spelet där visat på bra händer och förmåga att följa bollbanan och sätta sig själv i position, både i relation till bollen och sin motståndare, inför mottagningen. Även om jag tror att han skulle passa bäst på insidan så är det en imponerande mångsidighet som gör honom till ett hot på flera nivåer även därifrån.

Lasses omdöme (60): Har tre produktiva säsonger bakom sig som hade sett än mer imponerande ut om han inte missat tid på grund av en korsbandsskada 2019. Dominerade långa stunder på utsidan med sin speed, händer, blick och fysiska spel och det krävdes ofta dubbel markering för att hantera honom. Framförallt hans händer och hur han anpassar sig för att alltid fånga bollen. Lite tveksam hur han hanterar sina routes, behövde inte jobba allt för mycket med dem i Oklahoma State?s Air Raid. Men tyckte han visade fina tendenser under Senior Bowl. Behöver fortfarande jobba på spelet i press då det helt enkelt är på en nivå han inte tagit sig ann än. Sen är skadehistoriken något vissa lag kommer att oroa sig över.

Magnus omdöme (64): Wallace inledde sin karriär på Oklahoma State fenomenalt, pratades om honom som en topp 50 spelare inför draften 2020. Sen kom en skada som stoppade säsongen 2019 och också gjorde så Wallace valde att spela ett år till på college. Wallace var lite rostig under hösten men har visat att kvaliteten finns. Har ett lätt flytande steg, kan med små rörelser skifta riktning och bibehålla farten. Smart spelare som kan utnyttja den lucka som uppstår när försvarare backar för att skydda djupet. Han har skarpa breaks och slösar inte på steg, speciellt på tidiga stop. Med en QB som kastar med ”anticipation” sårar han försvaret på korta routes. Har en tuffhet och krigar för extra yards. Haft ett begränsat routeträd på college, nästan uteslutande ställt upp till höger. Stabila händer och fångar utanför kroppen med lätthet. Potentialen finns här, men han kommer behöva ändra sitt spel. Farten är inte ”elite” och det blir svårt att bli ett djupledshot då. Gäller att jobba på sina routes och göra spel med tuffheten och fysiken. En receiver som har ett högt tak, men rätt lågt golv.

Tylan Wallace (WR, Oklahoma State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top