Prospect

Tommy Togiai (DL, Ohio State), NFL Draft 2021

Tommy Togiai

DL, Ohio State

Uppdaterad: 2021-05-01 19:48

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 4, Plats: 132)

Genomsnittligt betyg: 67 (3)

Vikt: 135 kg
Längd: 182 cmLasses omdöme (66): En atletisk DT framför allt emot spring som växte fram och blev en startspelare för Buckeyes 2020. Rörlig både i sid- och djupled för att vara DT. Reagerar snabbt och explosivt på snap med ett bra första steg och spelar aggressivt och fysiskt med en låg tyngdpunkt och starka händer. Känns solklart bäst emot spring där han pluggar igen hålen effektivt och ankrar bra. Känns lite för kort och tycker att det ibland syns att han inte riktigt får upp blicken för att se vad som händer bakom LoS. Atletisk och snabb reaktion som sagt och kommer även igenom i mellan åt men efter det känns det inte riktigt som han har en plan i sin pass rush och ser inte heller att han är tekniskt där när det kommer till olika pass rush moves. Märks att han bara startat ett år då han fortfarande tar lite för många spel av men lovande som i första hand att stoppa spring.

Magnus omdöme (62): Robust och tuff nose tackle som har både styrka och uthållighet på sin lyra. Stänger sina hål mot spring, har en kraftfull överkropp och armar som trycker undan blockar. Har tunga aggressiva händer som smäller på bra i motståndarnas bröstkorg. Inte speciellt lång så kommer in lågt på sin motståndare och är svår att få övertaget mot. Kompakt byggd och är en kloss som är svår att flytta på. Men kortheten är också ett problem då han inte riktig ser vad som händer och blir instängd, korta armar gör också att han kan ha svårt mot stora spelar. Är inte speciellt smidig, utan en kantig spelare som behöver några steg för att byta riktning. Men har bra fart när han jagar och är hyfsat snabb på att identifiera spel. Är främst en spelare för run downs och då gäller det att vara väldigt skarp där, vilket Togiai kan bli.

Richards omdöme (74): Härligt powerspelare med imponerande motor. Jagar WRs och RBs 30 yards från linjen. Fullt ös hela tiden. Bäst när han får brottas på plats, har riktigt kraft sitt spel som sätter guards på ändan. Stark framåt, får tryck för att plugga hål och kollapsa fickan. Bra placering med händerna och bra djup i benen. När han får övertaget utnyttjar han det, konstant pumpande fötter. Kan vinna även om det tar stopp, stark nog att till slut få tryck. Bäst framåt, tveksam i sidleds. Hamnar ur position när han ska följa zonspel, då hamnar han i obalans. Också svårt mot doubles, har inte rushtekniker för att ta sig igenom/förbi, och förlorar styrkematchen. Blir bortplockad när han dubblas i zon. Annars en bra spelare mot spring som kan göra QBs obekväma genom att trycka bak guards och centers i QBs knä.

Tommy Togiai (DL, Ohio State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top