Prospect

Samuel Cosmi (OT, Texas), NFL Draft 2021

Samuel Cosmi

OT, Texas

Uppdaterad: 2021-05-01 02:33

Draftad av: Washington Football Team (Runda: 2, Plats: 51)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 136 kg
Längd: 201 cmLasses omdöme (82): Har spelat på en riktigt hög nivå de tre senaste åren. Både som RT och LT och det känns som man alltid vet vad man får och tar ytterst sällan spel av. Oerhört säker och trygg i passblockeringen där han rör sig smidigt med väldigt flytande fotarbete, atletisk. Kommer lätt upp ut stance och når andra nivån enkelt i spring. Texas körde en del pulls med honom som funkade klockrent. Bra längd i kombination med hand rörlighet men kan ibland fastna mot tyngre spelare och skulle behöva bli lite starkare för att ta nästa steg i spring och vinna mer direkt på LoS. Bra tryck i sin punch men får inte alltid upp händerna i tid och inget riktigt driv med benen. Läser spelet väldigt bra och ser snabbt var han ska vara och vad som krävs. Kommunicerar aktivt ut vad han ser till resten av offensiven, inte bara linjen. Med sin längd så kommer han lite för högt och trots alla atletiska plus skulle jag vilja se honom lägre.

Magnus omdöme (77): Startade 34 matcher för Longhorns, både som right tackle och left tackle. Lång och välbyggd, har bakgrund både som fullback och defensiva linjen. Finns god atletisk förmåga och tekniskt skolad, mjuk och rörlig i kroppen vilket syns när han är ute på andra nivån. I pass är han följsam och smidig i sidled, läser spelet bra och plockar upp spelare som är hans. Kvick ur sin stance och är redo tidigt. Kan jobba med fötterna bättre, han hamnar ibland lite platt. Har helt okej händer, men kan bli mer effektiv och vältimad. I spring är det just rörligheten som är nyckeln. Pulls, när han tar sig till andra nivån är saker han gör galant. Kan bli starkare och tuffare, lägga på sig lite mer vikt. Kan bli bättre på att hålla en lägre position. Men Cosmi har vad som krävs för att kliva in i ett NFL-lag och starta, både som LT och RT.

Richards omdöme (83): Ingen gick miste om Cosmis pro day, där han testade helt sanslöst väl. Är en atlet för sin storlek, och det syns i det mesta han gör. Älskar att se honom blockera, han går för pannkakor (i positiv bemärkelse) varenda spel. I spring är han ihärdigt blockerande långt ner, trycker sin spelare långt från linjen och öppnar stora hål. Smidig nog att söka sig upp och plocka LBs på andra nivån. Klämmer sig fast med krabbklor både i spring och pass. Kastar och sliter sin gubbe, allt inom regelverket. Vinner ofta insida med händerna. Bäst när han har händerna på gubben och kan spela med kraft. Stark. Men en sak måste han städa, sin kick slide. Tar oftast en falskt steg, vilket gör att han direkt är efter. Backar gärna dessutom, som en guard gör. Hänger samman med foten, båda måste skärpas. Har svårt mot fart, tvingas spela mer aggressivt än han bör ibland. Tycker också han stundtals är osäker på att läsa blitz eller förstå vem som är hans man. Hursomhelst, en imponerande atlet som ser ut som stereotypen med mindre fel som är åtgärdbara.

Matchvideo

Matchvideo

Samuel Cosmi (OT, Texas), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top