Prospect

Osa Odighizuwa (DL, UCLA), NFL Draft 2021

Osa Odighizuwa

DL, UCLA

Uppdaterad: 2021-05-01 04:07

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 3, Plats: 75)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 127 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (73): Undersized 3-tech som har en del spännande styrka och kvickhet. Är framförallt en power rusher på insidan som inte har snabbheten och smidigheten att spela edge, enligt mig. Var en väldigt duktig brottare i high school, en av de bästa i statens historia. Har långa armar och tunga händer som gör honom till effektiv rusher. Flyttar ofta fickan bakåt. Han har ju bra längd så det skulle ju inte skada om han la på sig några extra kilo och blev lite tyngre i överkroppen. Kan fastna lite när han inte kan driva med sina ben och är rätt enkelspårig som rusher. Det finns en del att jobba med, men Odighizuwa är lite av en chansning.

Lasses omdöme (75): Känns lite oklart om man ska sätta Osa som DT eller Edge men trivdes helt klart riktigt bra som DE i UCLA?s 3 front i år och i NFL känns 3-teknik som det bästa valet för honom. Osa har alla egenskaper för att blir riktigt bra men fortfarande väldigt rå och kommer att bli ett projekt som man måste ha tålamod med. Superatlet som är stark, rörlig, smidig och väldigt explosiv. Kommer han rätt är han bra nära omöjlig att stoppa. Brottare som har bra grepp och fin kroppskontroll under kontakt. Men han har i stort sett allt att jobbamed när det kommer till teknik då han bara lever på sina fysiska egenskaper just nu. Läser inte heller vad som händer runt honom bra och kommer ofta igenom på helt fel plats och har svårt att läsa var bollbäraren är eller ska. Ge honom ett år att slipa på detta så kan det blir en riktigt bra spelare. Kommer se väldigt bra ut i alla övningar under Combine och klättra på mångas listor efter det.

Magnus omdöme (66): En snabbfotat och allround DL som behöver lägga på sig vikt för att bli att räkna med. Älskar att spela attackerande och utmana i hålen, jobbar genom hela spelet. Har flyttats runt på UCLAs linje och det är både ett tecken på hans mångsidighet och att han kanske inte riktigt hittat hem eller har fysik som passar för vare sig insida eller utsida. Explosiv och smidig som rusher, kan skifta riktning och tvinga IOL att agera snabbt. Har inte tyngden för att bull rusha, utan är beroende av att vinna mer rent. Mot spring är han aktiv och tuff, men väger lite lätt när spelet går mot honom. Framtiden i NFL är som 3T där han får utnyttja sin rörlighet lite mer. Spelar mer med sin atletiska förmåga än fotbollskunnande.

Highlights

Matchvideo

Osa Odighizuwa (DL, UCLA), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top