Prospect

Marvin Wilson (DL, Florida State), NFL Draft 2021

Marvin Wilson

DL, Florida State

Uppdaterad: 2021-04-26 16:30

Genomsnittligt betyg: 70 (4)

Vikt: 141 kg
Längd: 196 cm
Övrigt: Honey-fried Chicken en av anledningarna till sitt skolval

Mattias omdöme (71): Stor och tung linjespelare som mestadels ställt upp som DE i Seminoles trefront. Är som sagt tung men rör sig hyfsat i små ytor och gör ett bra jobb med sina armar när han kör swim-moves och liknande för att passera. Men han saknar särskild explosivitet i sina rörelser och ur stance kan det gå riktigt långsamt ibland. Tycker att han kan bli lite hög och fastna på blocks i springspelet. Har varit lite skadedrabbad. Jag är inte speciellt förtjust och för mig är det en spelare du väljer utanför topp 50.

Lasses omdöme (78): Var outstanding i ett Florida State i fritt fall 2019. Visserligen besvärad av en del skador tog Wilson tyvärr ett steg tillbaka 2020. Hade ett par matcher där han blixtrade till men i stort en besvikelse. Sägs att Texas födde Wilson valde FSU på grund av deras honey-fried chicken. Bred och stark spelare som spelar väldigt fysiskt in i hålen och vinner ofta efter kontakt med en elak punch men även effektiv pull and push och swim move Oväntat rörlig både i sidled och djupled för sin storlek. Behärskar både 1 och 3 teknik, men känns bäst i mitten. Bra motor och ger sig inte förrän spelet är över. Spelar lite för högt och måste komma lägre plus att han inte direkt exploderar ur sin stance är emot honom, det och en rad olika skador.

Magnus omdöme (61): En supertalang när han kom till Florida State och det vore lögn att säga att han uppfyllt sin potential, hittills. Storvuxen tackle med ett fysiskt övertag på de flesta han möter. Men den medfödda atletiska förmågan har gjort att det varit lite lätt för Wilson genom åren och han känns ibland lite bekväm, bar lite för många extra (dåliga) kilon under 2020 t.ex.. Har ett driv när han rushar QBn från insidan, jobbar med aktiva armar och trampar med benen. Mer muskler kommer göra honom rappare. Är inte speciellt explosiv, utan förlitar sig på att kunna vinna med storlek och styrka. Spelar lite högt och blir en stor måltavla. Just storleken och räckvidden kommer väl till pass i special teams där han har många blockade kickar och puntar under collegeåren. Mot spring är han inte speciellt vass när spelet går mot honom, även här är hans höga position problemet. Tror Wilson kommer behöva lägga tid i gymmet, mer muskler och mindre dövikt skulle göra gott.

Richards omdöme (72): Svagt 2020 jämfört med 2019, men hela laget spelade dåligt. En stor tackle som ska spela 1-tech eller 3-tech, mest fokus att stoppa spring. Täpper hål på linjen, kan spela two-gap och ta sig an flera blockers. Hanterar dubbelblockering väl utan att varken knuffas bak eller ur spel. Starka och våldsamma händer, inte de snabbaste men en redig kraft. Erbjuder viss passrush med power och bra handarbete, men ingen som kvickt penetrerar. Snarare lite coverage sacks. Lite oro kring small underkropp, ser ut som en överviktig Johnny Bravo. Tror inte han kan gå upp mer, föredrar honom som DT i en 4-front med en något mer explosiv spelare jämte sig.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Marvin Wilson (DL, Florida State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top