Prospect

Mac Jones (QB, Alabama), NFL Draft 2021

Mac Jones

QB, Alabama

Uppdaterad: 2021-04-30 04:15

Draftad av: New England Patriots (Runda: 1, Plats: 15)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 93 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (79): Visst, Jones hade 4-5 grymma receivers, en dominerande linje och en RB som avlastade. Självklart får det en att se bättre ut. Men Jones spelar så oerhört smart och ser till att hela tiden få ut det bästa av sina receivers. Han är en mästare på att sätta bollen precis framför sin receiver så de inte tappar någon rytm eller fart i mottagningen, framförallt på kortare routes. Det låter enkelt men ser många etablerade i NFL som inte behärskar just det. Trots att han bara varit starter i ett år har han bra rutin och lärt sig mycket bakom både Tua och Hurts. Inte direkt prototypen av den moderna QBen, ingen atlet och inget direkt hot med sina fötter. Mer den typiska ledaren i fickan som med ett lugn läser spelet bra före och efter snap. Bra djupa pass trots att han inte har den starkaste armen, men bra teknik och träffsäkerhet väger upp det. Har goda chanser att lyckas i NFL, helst i någon typ av klassiskt West Coast offensiv. Följer planen och är inte lika effektiv när han får improvisera fram beslut och lösningar utanför fickan.

Magnus omdöme (83): Vilken sagosäsong Mac stod för. QB sågs som ett osäkert kort för Alabama, Mac Jones visade att det var helt onödigt att fundera, han gjorde en oerhört stark säsong och tog sig själv in i en första runda. Är smart och har den där obryddheten som man vill se i sin QB. Han påverkas inte av att det går tungt eller att läget är viktigt. Han är inte speciellt reslig, inte heller jätteatletisk. Men han har IT, tycker jag. Han är träffsäker och har en blick som är omöjlig att träna sig till, han väljer rätt läge och sätter sig själv och mottagare i en bra situation. Har fin touch i sina kast, inte en kanon till arm, men kan absolut utnyttja hål i djupet. Rör sig fint i fickan och har en feeling för vart trycket kommer ifrån. Det blir också en utmaning när han går från idel toppspelare i Alabama till att spela i linjer som är mer average. Vapnen som han haft i Bama kommer han ha i NFL också, till stor del. Men han kommer inte ha samma skydd. Jag tror Mac skulle vara guld värt i ett lag som 49ers.

Richards omdöme (80): Spola tillbaka bandet 10 år och Jones är en självklar #1 i draften. Pocket-passer, med tillräcklig arm att kasta överallt och fattar bra beslut. Ser planen väl och hittar rätt matchups eller luckor. Konsekvent i sin kaströrelse, bra fotarbete generellt tycker jag. Därför bra placering och touch, kan och vet hur han ska variera kraft i kasten. Saknar styrkan att lägga bollen på tvättlina, men behöva det verkligen? Visar spelarintelligens. Ser ut som en gammal gubbe, ful kropp och raka motsatsen till den moderna QBn. Men oförtjänt mycket skit för det. Visst, han lär inte plocka upp yards med fötterna, men förflyttar sig väl inom fickan för att köpa tid, kliver självsäkert upp i fickan, vet både hur han ska röra sig och var han ska lägga bollen för att kontra blitz. Känns sällan stressad

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Mac Jones (QB, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top