Prospect

Kadarius Toney (WR, Florida), NFL Draft 2021

Kadarius Toney

WR, Florida

Uppdaterad: 2021-04-30 04:45

Draftad av: New York Giants (Runda: 1, Plats: 20)

Genomsnittligt betyg: 79 (4)

Vikt: 86 kg
Längd: 181 cmMattias omdöme (77): Lite mindre slot-receiver som mestadels jobbat i mitten av banan eller bakom line of scrimmage. Tuff och villig blocker. Bra explosivitet och burst med bollen i händerna. När han sätter foten i marken och byter riktning går det ruskigt fort. Nästan omöjlig att markera där. Kanske kan han springa ett mer komplett route tree, men svårt att veta när man inte sett det. Toney visade bland annat på Senior Bowl att han har den bredden, men på plan såg det ibland lite oslipat ut. Men rent stilmässigt och fysiskt påminner han en del om Jarvis Landry. Mångsidig, ställt upp en del som RB, jet sweeps, returner osv. Grym efter catch. Andy Reid är taggad.

Lasses omdöme (81): Både Kyle Pitts och Kyle Trask har varit suveräna för Florida men jag tror nästan att Toney har varit deras viktigaste spelare i år. Såg inte mycket av den tidigare QB:en 2019 men var fantastiskt från första matchen i år. Oerhört hal och smidig och känns lite som en studsboll både innan och efter catch. Inte den snabbaste rakt ner i plan men hans snabba cuts och rörelser på små ytor är riktigt imponerande. Just hans snabba rörelser gör att han kommer undan med lite slarviga routes ibland Behöver även förbättra sina händer en aning då lite väl många bollar smiter ut. Men väl med bollen i händerna är han näst intill omöjlig att fiska in med sin rörelse och styrka. Oerhört hög potential och kan han bara jobba på sina routes och händer så är det en framtida första receiver.

Magnus omdöme (82): Ett kvicksilver som är en mardröm för ett försvar när han har bollen i sina händer. Farten tvingar försvaren att ta hänsyn till honom och han skapar ytor för andra även när han själv inte får bollen. Är liten till växten men spelar med en skön tuffhet. Har balans och benstyrka att stå emot tacklingar och en kroppskontroll som ser till att han kan vrida och vända för att ta sig ur tighta situationer. Även om han har kvicka fötter och fint avstamp så är han inte speciellt vass som route runner, men han kompenserar det till viss del med sin fart, sina riktningsförändringar och ”halhet” och vinner ofta på det. I rätt system, där man ser till att han får mycket boll, blir Toney en stjärna även i NFL. Spelat både QB och RB tidigare och har nytta av det.

Richards omdöme (77): Bjöd på show i Senior Bowl. Gillar hans routes, är svårt att läsa och har många fakes för att skapa utrymme. Alltid ett hot, både på djupare routes och med bollen i händerna. Behöver utrymme för att fånga, saknar storleken, styrkan och hoppförmåga för att vinna dueller. Skapar yards efter mottagning med fart men springer också igenom spelare. Är orädd och fysisk generellt, vilket är viktigt eftersom han lär huvudsakligen vara ett vapen centralt. Säkra händer, tappar typ ingenting (förutom på Senior Bowl). Ingen klassisk #1 men kan bli en väldigt bra #2.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Kadarius Toney (WR, Florida), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top