Prospect

Jay Tufele (DL, USC), NFL Draft 2021

Jay Tufele

DL, USC

Uppdaterad: 2021-05-01 18:26

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 4, Plats: 106)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 143 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (69): Valde att stå över 2020 vilket jag tror skadar mer än vad det hjälper. Tufele har väldigt många goda sidor men han är fortfarande lite för mycket upp och ner och jag tror många hade velat se att han kunde prestera mer jämnt än vad han gjorde 2019. Känns som han borde kunna det för han spelar med bra flås och energi. Atletisk och rörlig på insidan, helst i 3-teknik, explosiv och snabb av LoS. Effektiv både emot pass och spring men mest rolig att se när han penetrerar offensiva linjen med sin klubba till hand och ett oerhört snyggt swim move. Känns lite kortare än sina 190 cm men väger upp med hans rörlighet och tycker inte han har några problem att läsa bakom LoS. Däremot läser han lite för snabbt ibland och luras lite för ofta, framför allt emot spring. Rolig i sin pass rush som sagt men vinklarna igenom måste bli bättre då han lite för ofta är lätt att plocka för sin motståndare. Oerhört högt tak och bristerna kan slipas bort. Inte att räkna med första året, men kan bli en effektiv startspelare på sikt.

Magnus omdöme (71): Kompakt kloss som i sina bästa stunder dominerat på USCs linje, men spelade inte under 2020. Före detta rugbyspelare som har kraftfullhet. Är en explosiv och atletisk 3T som attackerar hålen och får med sig kraft, får ofta dubbelteam mot sig då risken annars är stor att han är igenom och får fritt fram. Har spelat längs med hela linjen och kan med fördel flyttas runt utifrån matchup eller skapa yta. Explosiva händer och får kraft i dom vid kontakt. Mot spring har han ett fint ankare och kan stå emot, röra sig längs med linjen och också attackera hålen som uppstår. Är ibland lätt att avleda, att man öppnar upp en yta och leder honom från spelet för att skapa yta. Har som pass rusher lite att jobba på. Överlag en intressant spelare som kan komma att bli väldigt bra i rätt miljö, explosiva förstasteget och kraften är unik.

Richards omdöme (72): Unik blandning av kraft, styrka och explosivitet. Kan lätt se mig honom utvecklas till en riktigt bra spelare. Kan skjuta ut stance och kommer många gånger lågt, vinner händer på insidan och är skicklig att skapa luft. Trycker bak spelare, har rush-tekniker som är relativt slipade (ett snyggt swim bl.a.). Behöver lyfta blicken, går in med huvudet som en tjur, tappar sig på fakes och misdirection, ser spelet för sent när han rushar. Mot spring är han stark, kan hålla double. Gör inte alltid spelet men tvingar det många gånger till andra. Också här kan han bli bättre på att komma av blocks och avsluta spel. Vänder sig ibland med ryggen till vilket är idiotiskt.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Jay Tufele (DL, USC), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top