Prospect

Jaret Patterson (RB, Buffalo), NFL Draft 2021

Jaret Patterson

RB, Buffalo

Uppdaterad: 2021-04-27 14:32

Genomsnittligt betyg: 53 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 176 cmLasses omdöme (54): Oerhört produktiv för Buffalo de senaste två åren i MAC. Mot Kent State sprang han för över 400 yards och åtta(!) TD?s. Kompakt RB som trivs bäst upp i mitten. Rör sig fint och smidigt på små ytor upp i mitten och känns som en flipperkula när han med bra balans studsar mellan försvarare i boxen. Jobbar alltid med ben och fötter för ett par extra yards eller för att komma loss och spelar med bra bollsäkerhet. Det är inte så att han kör över folk men känns stark nog för positionen. Däremot så tycker jag det syns ganska tydligt att farten saknas, hade han varit aningen snabbare hade han satt upp 10 TD?s mot Kent State. Bra i pass-spelet, användes en del i screens och gjorde det utan problem. Känns inte riktigt som han ser planen då han ofta direkt kämpar till sig yards genom kontakt istället för att avvakta och ta ett hål för tio enkla yards. MAC är MAC och man ska inte stirra sig blind på siffrorna men helt klart en spännande RB för ett Power system.

Magnus omdöme (65): Superproduktiv runnig back som satte Buffalos anfall i fokus genom att vara tillsynes ostoppbar. Hade galna 19 TD på endast 6 matcher. Lite liten med kompakt byggd och en resoluthet i sättet han springer. Han har explosivitet i kombination med kvicka fötter, snabb på att ändra riktning och attackera hålen. Har fart för att göra dom stora spelen. Har tillräcklig blick för att se vart hål uppstår och slösar inte steg utan har skarpa cuts. Kan bryta tacklingar både genom att absorbera tacklingen men också kämpa sig igenom den. Springer med låg tyngdpunkt och är duktig på öppen yta. Inte speciellt ofta som han tar sig runt på utsidan, utan är främst en mellan tacklen runner. Inte använts speciellt mycket i passanfallet, men det han visat har varit lovande. Växlar inte tempo. Är lite liten, men har en kraftfullhet i sig. Tror han kan se till att få en rotationsroll.

Richards omdöme (39): Är naturligt låg med sin längd. Spelar med god balans och låg genom kontakt. Gör att han många gånger faller framåt eller lyckas plocka upp någon extra yard. Dock inte fysisk nog att bryta så många tacklingar för att sen hitta öppen mark. Rappa fötter leder honom ofta rätt och kommer snabbt upp i maxfart. Kommer vara en icke-faktor i passblockering och hade 0 (NOLL!) mottagningar 2020, totalt bara 20 i karriären. Alldeles för ensidig och otillräckligt bra på det han kan för att få speltid tidigt.

Jaret Patterson (RB, Buffalo), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top