Prospect

Jalen Mayfield (OT, Michigan), NFL Draft 2021

Jalen Mayfield

OT, Michigan

Uppdaterad: 2021-05-01 03:49

Draftad av: Atlanta Falcons (Runda: 3, Plats: 68)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 145 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (78): De flesta verkar vara helt överens om att Mayfield är en dag 1 starter i NFL, jag är det inte. Om ett par år kan jag kanske köpa det men han känns långt ifrån färdigutvecklad än. Den moderna linjespelaren med bra storlek och rörlighet så köper jag de som kallar honom för en fin atlet. I spring kommer han lite för ofta lite för sent in i kontakten och får lite för ofta försöka kämpa sig tillbaka, den styrkan har han inte än. Väldigt fin på andra nivån när han får röra sig fritt, där ligger han absolut i framkant. Han har även kroppen för att bygga upp mer styrka, lättare än att jobba fram rörlighet. I pass rör han sig fint och smidigt i sidled och blir sällan helt slagen. Men har inte riktigt tekniken i sina händer och kommer upp lite för högt. Tycker även han läser lite för sent, imponerande nog kommer han undan med det med sin snabbhet och smidighet, men ser inte klockrent ut. Teknik, taktik och bli tuffare och växa in i sin kropp måste prioriteras och med en se och lär säsong ser jag honom som en startande tackle. Jag gillar verkligen potentialen, men ser inte honom som ett val topp 15 som många andra verkar göra.

Magnus omdöme (80): En atletisk och kraftfull herre som startat två år för Wolverines. Spelade right tackle för Michigan och trots att anfallet i Ann Arbour sällan glänst så har Mayfield gjort det. Kompakt och biffigt byggd, kraftiga ben och stark överkropp. Stark och fin balans, svår att flytt på. I springspelet är han en murbräcka som kommer med kraft och tanke, tar ofta fina vinkla i sina blocks och tar bort spelare ur spelet. Använder sin bredd på ett bra sätt och stänger av. Många fina hål som Mayfield skapat. Rör sig bra för en så robust kropp. Explosiv och kan skapa förflyttning snabbt. Har en del arbete kvar att göra med handteknik, blir lite sen då och då. I pass är han rörlig i sidled, flyttar sig med god kontroll och är svår att slå oavsett kraft eller fart. Spelar med bra positionering och sällan edge kommer under honom. 15 startade matcher under bältet, så även om han inte är jätte erfaren så har han spelat en hel del. Mayfield kan starta dag ett i NFL, även om det kan vara en svajig start så kommer han växa in i kostymen och bli en bra spelare.

Richards omdöme (80): Typisk right tackle i NFL, som dessutom kommer göra det bra. Är inte den mest atletiska, den starkaste eller den snabbaste, men en bra blandning. Han känns stabil i det han gör, hanterar nästan allt han ombeds göra. Kan ha lite svårt mot fart när DEs ställer upp långt ut, han har lite svårt att hinna ner innan han rundas. Då tappar han balansen. Annars kvick ut stance för att täcka tillräckligt, håller sin insida alltid. Kan stärka händerna, men försöker och gör det duglig. I spring är han stark, riktigt fina ben tycker jag som han får kraft ur. Flyttar sin gubbe och spelar genom visslan. Rätt attityd. Bäst i inside zon/power där han inte behöver springa för långt, ju tidigare kontakt desto bättre. Oerfaren, vilket syns då ibland på händerna men som samtidigt är lockande med den utveckling man kan hoppas på. Bättre 2020, men mötte också sämre motstånd då.

Matchvideo

Matchvideo

Jalen Mayfield (OT, Michigan), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top