Prospect

Elijah Moore (WR, Ole Miss), NFL Draft 2021

Elijah Moore

WR, Ole Miss

Uppdaterad: 2021-05-01 01:52

Draftad av: New York Jets (Runda: 2, Plats: 34)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 83 kg
Längd: 175 cmLasses omdöme (78): Här snackar vi playmaker. Känns som att så fort man involverar den hale Moore kan vad som helst hända. Tog ytterligare ett kliv 2020 i Lane Kiffins system. Har faktiskt många likheter med den andre receivern, Rondale, Moore i draften. Involveras i så många delar i offensiven som möjligt och ett stort hot med bollen i händerna. Kändes som man kunde skriva in +150 yards inför varje match 2020 utan att behöva oroa sig för att hitta ett suddgummi. Den lille receivern funkar bäst ur slot där han får lirka upp försvaren med bollen i händerna. Är det en duktig press corner på honom har han problem och där syns det att storleken ligger emot honom. Men emot zonen i mitten är han oerhört farlig med sin speed och explosivitet, även fysisk trots sin storlek. Skulle behöva putsa på sina routes en del och bli lite starkare men det kan man ha tålamod med när man har en spelare som vet exakt var han och bollen ska flytta sig för att samla ihop extra yards.

Magnus omdöme (81): Liten men naggande god. Moore exploderade i Lane Kiffins anfall och gick från en inte allt för omtalad reciever till en spelare som ser ut att han en lång NFL-karriär framför sig. Moore är inte stor, men han använder sin kropp på bästa sätt. Snabba fötter och snabb i tanken. Springer sina routes med finess och bra timing, är explosiv och snabb både på små ytor och när han attackerar djupet. Har en acceleration som skapar problem, snabb i start/stop. Har sin framtid i slot, har inte längden för att spela på utsidan, men är också ett djupledshot. Kan med små rörelser skapa separation och det finns oftast en plan för hur han ska slå sin man. Har fina händer och kan göra mottagningar när han är trängd. Trots sin litenhet är han fysisk och har en bra balans, inte rädd för närkontakt. Med bollen i sina händer är han svårstoppad, har en avighet i sin rörelse och är en utmaning att tackla på öppen yta. Har en bra blick för vart det finns ytor och är duktig på att lösa trixiga situationer. Personligen är jag väldigt svag för Moore, tror han kommer bli en otroligt bra slot-receiver i NFL.

Richards omdöme (82): Snabb och väldigt dynamisk receiver med pålitliga händer, fångar in allt hans väg. Nyckeln i Ole Miss anfall och konsekvent bra. Ska användas på olika sätt – bra routes när han är ostörd, bra blick som runner (både insida och utsida), olika sweeps och screens för att ge honom bollen. Utmanar djupt med sin fart och plötslig nog i kroppen för att utvecklas till en riktigt bra routerunner. Bör spela slot, saknar storleken att vinna luftdueller och har lite för svårt mot fysiska corners som pressar honom, då fastnar han. Blev bättre under året att slå sig fri med händerna. Liknar Tyreek Hill.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Elijah Moore (WR, Ole Miss), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top