Prospect

Deonte Brown (IOL, Alabama), NFL Draft 2021

Deonte Brown

IOL, Alabama

Uppdaterad: 2021-05-01 22:14

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 6, Plats: 193)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 154 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (74): Gigantisk är väl det man direkt ser när man kollar Brown. Känns som en cementgris som kan röra sig och plöjer enkelt fram stora hål att springa i. Erfaren med 25 starter och väl rekryterad ut från HS. Men det är inte bara storlek, stark och tung när han aggressivt attackerar sin man i mitten. Läser planen fint och har inga problem att hitta och vänta spelare på nästa nivå. Bra slide och speglar sin motståndare fint i pass med bra fotarbete men kan komma lite för högt lite för ofta. När han ankrar går det inte att flytta på honom. Vinner han inte bröstet med sina händer kan tekniken för att vinna tillbaka se lite slarvig ut. Har också problem med tekniskt skickliga tackles som kan göra snabba moves. En guard som kommer kunna starta dag 1 och som passar absolut bäst i ett Power system.

Magnus omdöme (67): Ett berg till man som spelar lika tungt som han är. Är definitivt ingen atlet som rör sig med smidighet och grace, men han har en funktionell rörlighet i några avseenden. Speciellt när han tar sig till andra nivån så behåller han timing och teknik. Som puller kommer han ofta lite snett in i situationerna och blir lite opålitlig. När han får attackera sin gubbe framför näsan får han nästan alltid förflyttning och öppnar upp hål, kommer med tuffhet och fysik, har balans och låg tyngdpunkt som ger honom övertaget. Ni hör att det är en power-spelare som kommer till sin rätt när han får lägga krutet på det han är bra på. I pass är han tillräckligt följsam och rör sig fint med låga tyngdpunkt, även om han inte är smidig så gör storleken att han är svår att passera. Korta armar men duktig med händerna. Haft problem med vikten, blivit för stor.

Richards omdöme (77): En mer tekniskt version av Michael Onwenu. Stor pjäs som är omöjlig att flytta på, ankrar mot rush och smidig nog att inte skakas om. Ingen korsar honom varken själv eller i designade stunts. Väldigt medveten om vad som händer och hans ansvar. Får tryck i spring, kunde önskat lite mer kanske och bättre rörelse öppen bana. Aktiv generellt med händerna, sällan han tappar ett övertag och ofta får han det med sin styrka. Ska spela powerfotboll och startar dag ett. Oro kring vikten, blommade upp över 10 kilo inför Senior Bowl och var märkbart påverkad av det.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Deonte Brown (IOL, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top