Prospect

Creed Humphrey (IOL, Oklahoma), NFL Draft 2021

Creed Humphrey

IOL, Oklahoma

Uppdaterad: 2021-05-01 03:27

Draftad av: Kansas City Chiefs (Runda: 2, Plats: 63)

Genomsnittligt betyg: 76 (3)

Vikt: 142 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (76): Pratades mycket om att Creed skulle bli den första centern att plockas i förra årets draft men valde att stanna ett år till. Rutin i massor men jag har haft mina tvivel på honom, framförallt i spring där jag fortfarande inte tycker att han visar samma styrka och rörlighet som i pass. För i pass är han bästa centern i årets draft utan snack. Övertygade mig under Senior Bowl där han såg ut som en rullande betongvägg i sidled. Bra teknik, fint fotarbete, aktiva händer och när han ankrar så rubbar man inte på honom. Jobbar med ett stort lugn, litar på vad han ser och styrde linjen i Oklahoma. Syns att han är en gammal brottare med sin styrka under midjan, hade velat se att han fick ut mer av den i spring. Vänsterhänt center kan kanske vara nått som är emot honom. En oerhört trygg center i sina A gap, inte lika effektiv eller bidragande utanför det.

Magnus omdöme (78): Centern har varit en centralgestalt i Oklahomas offensiva linje under många år och det känns, konstigt nog, som att hans värde är som lägst nu. Pratades om en given runda ett inför draften 2020. Rutinerad med sina nästan 40 starter på Sooners linje, kraftfullt byggd och den kompakta kroppen har formats av fotboll och brottning. Stark och fysisk, Stark underkropp, vill in i närkamperna och se till att ta sin motståndare ur spelet. Väldigt skicklig på att få övertaget direkt. Fått beröm för sin intelligens och sina ledaregenskaper, vilket är viktigt som center. Jobbar med fina händer hela tiden, känns alltid i kontroll. I pass har han varit extremt stabil och släpper i stort sätt aldrig sitt åtagande. Har fina fötter och är väl koordinerad. Sätter ankare och låter sig inte flyttas. Är inte någon bländande atlet, ska hålla sig runt LOS och inte vara ute och springa för mycket.

Richards omdöme (74): Humphrey är som din barndomsvän. Inte den coolaste, men jädra pålitlig. Han är inte snabbast, starkast eller mest atletisk, men han får jobbet gjort. Är smart spelare som vet sina begränsningar, skärmar av som blocker snarare än övermannar. Får inget driv i spring men alltid rumpan mot boll. I pass är han stabil, sällan ur position och oftast bra balans. Dominerade på Senior Bowl mot lättviktarna där. Snabb ur stance, upp med händerna. Bra i kombo med guards och plockar upp blitz, stunts och annat rörigt. Oroväckande korta armar syns ibland, tappar bröstet mot långlemmade och starka DTs. Måste bli mer våldsam och teknisk med händerna för att kompensera. Jag tror han kan starta dag ett, lågt golv och lågt tak.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Creed Humphrey (IOL, Oklahoma), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top