Prospect

Christian Darrisaw (OT, Virginia Tech), NFL Draft 2021

Christian Darrisaw

OT, Virginia Tech

Uppdaterad: 2021-04-30 05:08

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 1, Plats: 23)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 142 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (82): Darrisow är stor och bred med spelstil nästan so en guard. Allting går lite långsamt men för det mesta under kontroll. Känns dock som att han spelar väldigt mycket på sin styrka i överkroppen. Han nästan överraskar motståndare med våldsamheten vid kontakt. Har dominerat i springspelet och tillät inte enda sack sitt sista år. Lite speciellt system i VT, inte mycket traditionella drop back-spel. Darrisaw spelar som att han har två kettlebells fastsurrade på händerna. Jag skulle verkligen vilja se honom som guard där jag tror att han skulle kunna bli riktigt bra, annars i ett system som inte lämnar honom en mot en för ofta i passblockering, även om han klarat det bra mot tufft motstånd i college.

Lasses omdöme (83): Gillade Darrisaw betydligt mer på film än vad jag gjorde under säsongen. Tycker han påminner en dem om Zack Martin när han spelade i college, spelade tackle. Håller sig låg upp ur sin stance och har långa armar med en stark punch som han vinner mycket på. Får han inte in den blir det tuffare för honom och blir enklare slagen av sin man. Balansen ser i mellan åt lite tveksam ut både i pass och spring. Gillar honom mest i springspelet där han driver sin spelare bakåt eller åt sidan för att öppna hål med aktiva ben och bra vinklar. Oerhört trevligt att se honom i olika screens där han känns rörlig och snabb för sin storlek. Aggressiv och söker kontakt och plöjer vägen enkelt för bollbäraren bakom som inte behöver sakta ner allt för mycket. Tycker han såg bättre ut i sin teknik, främst underdel, förra säsongen men vill se att han fortsätter att utveckla den. För det är i pass jag hittar svagheterna, vilket såklart inte är bra för en framtida LT. Han läser spelet bra och ser var hoten finns men tycker trots det att han inte riktigt hinner med när han möter en snabb edge rusher på utsidan, skulle kanske behöva ?fuska? lite oftare och ta ett mer aggressivt steg utåt då han ser atletiskt nog ut för att kunna parera på insidan. Tror det handlar om hans teknik med sitt fotarbete och att det kan korrigeras. Annars ser han trygg och säker ut även emot pass. Förstår att man hoppas på en framtida stjärna som LT och jag kan se det, men han hade varit oerhört vass redan nästa år om han flyttades in ett steg.

Richards omdöme (79): Alla förutsättningar för att bli väldigt bra. Rör sig fint, snabb nog mot fart och stark nog mot kraft. Reagerar insida och stoppar det. Inte så aktiv med händerna som jag önskat, men klarar sig ändå. Problemet är att han många gånger bara gör det nödvändiga, och än värre händer det att han inte ens gör så mycket. Motor på och av, slöar en del spel och ser ut att ligga på 80%. Håll honom motiverad och han är grym, men det är en chansning som sänker hans betyg.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Christian Darrisaw (OT, Virginia Tech), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top