Prospect

Troy Dye (LB, Oregon), NFL Draft 2020

Troy Dye

LB, Oregon

Uppdaterad: 2020-04-25 20:08

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 4, Plats: 132)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 101 kg
Längd: 192 cmLasses omdöme (81): Varit den tydliga ledaren i Oregons försvar de två senaste åren och går allt rätt ser jag samma möjligheter i NFL i framtiden. Spelar smart och reagerar snabbt om det är spring eller pass och attackerar LOS blixtsnabbt efter reaktion. Det som gör att jag vill bumpa upp Dye ytterligare är att hans styrka är att attackera linjen men han är i sort sett lika bra att falla tillbaka i coverage mot pass och vet exakt när och hur fysiskt han ska störa sin TE eller WR. Sällan några spel av och känns lika energisk i slutet av fjärde som i början av första. Storleken och styrkan är det som går att ställa emot Dye. Villig att attackera QB rakt upp i mitten men där märks lite för ofta att han inte har styrkan, fastnar även lite för lätt i trafiken bakom LOS. Har spelet mer strong i college men med tanke på storleken och styrkan hade han gjort sig bättre som Will i NFL. Storlek och styrka är det jag har emot Dye och det är ingen omöjlighet att bygga på den biten innan NFL.

Magnus omdöme (67): Jag gillar Troy Dye, men inte lika mycket som Lasse gör. En atletisk hybrid-LB som har varit ledare i Oregons försvar. Explosiv, rörlig och snabb, bra längd. Som allra bäst när han får använda de sidorna och attackera framåt, väldigt explosiv när han går rakt på och omvandlar det till kraft vid kontakt. En skicklig blitzare och crashar gaps mot springspelet. Tuff spelare som använder sina långa armar när han sätter in tacklingar. Förmåga att täcka stora ytor och springa sida till sida.  Den atletiska förmågan är bättre än spelförståelsen, gör att han kan hamna lite sent in i situationer. Svårt att ta sig genom klungor, blir passiv och springer med snarare än igenom. Kommer göra nytta i special teams till en början, har alla chanser i världen att utvecklas till en startande spelare.

Richards omdöme (66): En hybridspelare, som kanske är aningen lätt för att få fullt LB-ansvar. Men härlig att se eftersom han har sån fart, rörelseförmåga och spelar större än sin storlek. Älskar att han möter upp blockers med våld, skyr inte kontakten. Visst, han kan sväljas ibland, men han spelar tufft. Är en god passförsvarare, kan följa routes och har relativt god känsla i zon. Kan vara lite utsatt när han tvingas markera slot receivers med kvicka bryt. Är många gånger ett steg bakom, antingen sen i beslutsfattande eller seg i att analysera. Tar en del tveksamma vinklar och missar därför för mycket tacklingar. Tycker han har en rätt smal ram, osäker på hur mycket vikt han kan lägga på utan att det påverkar hans rörlighet och fart. Behöver hamna i rätt omständigheter och kan då bli en adekvat starter, bidrar direkt på special teams.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=cTzbcLXFkZo

Matchvideo

Troy Dye (LB, Oregon), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top