Prospect

Robert Hunt (G, Louisiana-Lafayette), NFL Draft 2020

Robert Hunt

G, Louisiana-Lafayette

Uppdaterad: 2020-04-25 01:43

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 2, Plats: 39)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 146 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (66): Stark och tuff i alla delar av sitt spel. Har spelat både som guard och tackle i college men de flesta verkar vara eniga att det är på insidan han ska spela och jag har inga problem med det. Grymt tryck i sin första kontakt i spring och jobbar snabbt upp ur stance och bibehåller sina snabba fötter igenom hela spelet. Kommer ofta lite för högt och har ingen riktig teknik att följa upp sin första slägga med. Betydligt bättre i spring och har lite problem med balansen när det kommer till pass, men väldigt fint arbete med fötterna även i pass.

Magnus omdöme (79): En elak och tuff Ragin Cajun som alltid spelar klart spelet och ser till att motståndarna märker av det. Har fin energi och inställning, utnyttjar sin storlek och fysik på bra sätt. Är brutal i springspelet, tar initiativet med tung punch och driver igenom blocken med starka ben. Inte sällan han flyttar sin spelare ur bild eller ser till att han ligger på backen. Springspel som går dit han går är oftast lyckade. Rätt rörlig för sin storlek och är bra i sidled. Kan bli för ivrig och komma in lite obalanserat, har bra räckvidd och behöver inte slarva. Märks främst i pass när han ska täcka utsida, blir spretig. Hanterar insida och bull rush på bra sätt, slår rot och håller ihop fickan. Många ser honom främst som guard i NFL, där kommer hans styrkor till sin rätt utan att bristerna märks. Har spelat främst RT på college men några matcher på G.

Richards omdöme (68): En väldigt spännande spelare. Det finns lite skavanker i Hunts spel men samtidigt utrymme för att bli en väldigt pålitlig och en bra guard. Han spelar med relativt fina fötter i passblockering, syns att han spelat tackle. Inte de snabbaste, men kan förflytta sig åt alla håll dugligt, återankrar och är lugn genom kontakten. Förstår hur han utnyttjar vinklar, fart, etc. Är kraftfull när han blockerar, har storlek och tyngd som gör honom svår att möta. Kan i pass stundtals böja vid höften och förlora kraften i benen. Ibland kommer han ut på plan och blir ståendes ensam, hittar ingen försvarare. Ibland dyker han med huvudet och missar sin block, eller avvaktar och kommer utan kraft. Måste lära sig spela med blicken upp, att identifiera vem han ska ha innan snap och bättre utnyttja sin storlek. När han får kontakt direkt på linjen är han som bäst, driver bakåt och kastar spelare som en wrestler. Ska spela i ett powersystem med fokus på stora kroppar!

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Robert Hunt (G, Louisiana-Lafayette), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top