Prospect

Logan Wilson (LB, Wyoming), NFL Draft 2020

Logan Wilson

LB, Wyoming

Uppdaterad: 2020-04-25 04:04

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 3, Plats: 65)

Genomsnittligt betyg: 68 (3)

Vikt: 109 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (70): Vet inte om han varit Mr Wyoming men utgår från att så är fallet. Hemmasonen som inte himlade med hur mycket han älskade sin hemstat. En spelare som gav allt i varje spel. Oerhört smart ledare i mitten som läser QB och agerar snabbt och är nästan alltid på rätt plats. Flyttades från DB till LB vilket syns då han är väldigt naturlig när han faller tillbaka i coverage. Men 33 TFL och 9 interceptions under sin tid i College är ett kvitto på att han även kan attackera LOS när det krävs. Väldigt aktiva fötter och frågan har väl varit hur atletisk han är. Sägs att det var därför han flyttades fram i planen. Ser inte helt klockren ut i sidled och det känns som det ligger nått i det. Samtidigt såg han betydligt mer atletisk ut under Combine och framförallt snabbare än väntat.

Magnus omdöme (75): Stark och rivig linebacker med ett stort hjärta och vilja av stål. Ledare på planen och var kapten för Wyoming sina tre sista år. Väldigt produktiv. Fin förståelse för spelet, läser, processar och reagerar snabbt. Slösar inte på stegen. Som bäst när han får attackera eller springa sidleds, lite stel när han ska backa, i pass fungerar han ypperligt i zon där han har en fin break när han attackerar bollen. Spelförståelsen gör att han ofta tar sig fram utan att fastna i klungor, ser vinklarna bra. Kan ha lite problem när han fastnar i blockar. Rapp när han attackerar gaps, en hel del fina spel där han kommer som skjuten ur en kanon. Naturlig och skicklig tacklare, använder hela kroppen på ett kontrollerat sätt. Bra snabbhet för sin storlek.

Richards omdöme (59): Instinktiv linebacker som läser spelet bra. Har en näsa för bollen, hans 409 tacklingar på college talar sitt tydliga språk. Dessutom väldigt säker när han tacklar, kommer i position och träffar alltid. Inte den mest våldsamma, men extremt effektiv. Hans instinkter gör att han är på rätt plats i tid, eller t.o.m. före. Har inte fått mycket ansvar i passmarkering mer än att hålla sin zon centralt, saknar nog det elementet. Är atletiskt begränsad, går inte vidare fort eller kvickt. Han är troligen en deltidare, inne mot spring. Har huvudet att hitta en roll, tydligen en väldigt bra lagledare. Tror hans intelligens inte räcker lika långt i NFL där alla är större, starkare och snabbare.

Logan Wilson (LB, Wyoming), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top