Prospect

Jonah Jackson (G, Ohio State), NFL Draft 2020

Jonah Jackson

G, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-25 04:15

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 3, Plats: 75)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 141 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (78): Det har börjat snackas mer om Jackson efter Senior Bowl, på tiden! Bäst i Rutgers innan han valde att byta till Ohio State sitt sista år. Kanske inte bäst i Buckeyes, men bäst på linjen och en av de bästa på positionen i college. Kan ibland se lite stel ut och det är väl hans stora svaghet tillsammans med vissa tekniska bitar (händerna är slarviga). Men just i pass tycker jag han rör sig bra nog i sidled och hanterar sin motståndare med aktiva fötter utan att få panik. Bäst i spring där han har en jäkla känsla för att hitta sin man och sänka honom och sen ta sig vidare till nästa. Konstigt nog ser inte höfterna alls lika stela ut som resten. Buckeyes körde mycket outside zone och Jackson kommer ut på kanten, ofta med en pull, väldigt naturligt och sänker enkelt spelarna framför sig. Spelat både C, LG och RG och har hört tränare nämna hur bra han läser försvaret framför sig. Stabil kropp som ankrar bra emot bullrush med fin balans. För att leva på sin stil som en zonblockerande gaurd så måste han bygga mer muskler, vilket jag inte ser som ett problem.

Magnus omdöme (75): Kompakt och stark guard som varit en nyckel i Ohio States fina anfall. Styrkan i kroppen gör honom svårflyttad och intelligensen gör att han oftast är på rätt ställe. Jättebra i pass där han sätter ankare och håller upp fickan, sällan man ser att han måste ta säkerhetssteg för att få grepp. Bra på att värdera lägen och veta när han ska släppa spelare. Har bra balans och tappar den inte i rörelse. Stark i underkroppen och fin tyngdpunkt. I springspelet är han lite svagare, är väl inte riktigt någon bulldozer som flyttar folk till höger och vänster. Men har fin atletisk förmåga och kommer ut bra på pulls och är timad på andra nivån.

Richards omdöme (67): En tekniskt skicklig guard bäst i passblockering med vissa styrkebegränsningar. Hans bästa egenskap är aktiva händer som ger honom övertag och dugligt fotarbete för att oftast vara i god balans. Har startat mycket och generellt presterat på en god nivå. Kan pulla i spring och hitta kontakt. När han får driv på en försvarare utnyttjar han det väl. Samtidigt är han stundtals alldeles för rak i kroppen, nästan som han sträcker på sig. Leder till att han trycks bakåt flera yards. Behöver bli konsekvent låg, han är ju det mestadels av tiden. Kan ibland släppa sitt ansvar, t.ex. vara sen att plocka upp stunts eller att han följer första spelaren han får kontakt med även om han lämnar sin position. Förvånande för en spelare med så mycket erfarenhet. Saknar våldsamhet i hans spel, något jag värdesätter för en guard.

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=Exq2Vv899Vk

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=o0nt-nl2CrA

Jonah Jackson (G, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top