Prospect

Jalen Hurts (QB, Oklahoma), NFL Draft 2020

Jalen Hurts

QB, Oklahoma

Uppdaterad: 2020-04-25 02:42

Draftad av: Philadelphia Eagles (Runda: 2, Plats: 53)

Genomsnittligt betyg: 72 (3)

Vikt: 99 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (69): Frenetisk dual threat-QB med medioker armstyrka. Har spelat i ett relativt enkelt system med låg svårighetsgrad på passningarna och enkla reads. Har lite problem att läsa spelet och det blir ofta att han plockar upp vad han kan själv eller flyr ut mot sidlinjen för att hitta passalterrnativ. Är farlig med bollen i händerna och van att rulla ut på passningar utanför fickan. Men skulle nog kräva ett lag som är villiga att anpassa sig mycket till Hurts styrkor för att det skulle bli ett lyckat äktenskap. Bara startat ett år i college efter Kyler Murray och Mayfield. Många har liknat honom vid en något mer accurate Tim Tebow, och det finns väl vissa likheter dem emellan. Har vunnit mycket i college och är en kämpe.

Lasses omdöme (79): Oerhört svårt att komma fram till en slutsats om Hurts. I Oklahoma var han fantastisk med fötterna och var stundtals mer en RB en än QB. Kan man ifrågasätta eller kritisera honom i hans read i fickan? Nästan hela säsongen var det en snabb koll på sitt första val, fanns det inte där sprang han. Men var detta en del av planen, vad önskade coacherna av honom? I Alabama tycker jag man såg betydligt mer tålamod i hans read så jag väljer att fria istället för att fälla. Föga oväntat såg Hurts riktigt bra ut i alla atletiska övningar under Combine då det är det man direkt ser när man kollar en Oklahoma match. Men jag tyckte han gjorde bra ifrån sig med bollen i händerna också. Bra träffsäkerhet och bra styrka i sin arm. Såklart livsfarlig i PRO och försvaret måste hela tiden ha en spion på honom. Ledare, vinnare och väldigt professionell och både spelare och ledare i Oklahoma och Alabama verkar gilla att spela och coacha honom. Tycker han såg mindre träffsäker ut i rörelse och känns aningen kort annars är det mest frågor som jag håller emot honom. Hur funkar han i ett mer avancerat system? Hur ser han ut under center? Klarar han av alla kast? Hur läser han planen? Jag gillar mycket med Hurts men att ha massa frågetecken på en QB är otäckt.

Richards omdöme (70): Hurts är ett janusansikte. Å ena sidan är han en vinnare, med karisma och inställning, med atletisk förmåga att skapa spel själv eller springa bollen, med talangfull arm och med bollsäkerhet som lockar. Å andra sidan är han otrygg i fickan, förlitar sig på arm mer än kropp i kaströrelse, ser inte planen väl och väljer gärna att springa om hans första gubbe är markerad. Första gången stör man sig på bristerna, andra gången växer hans styrkor. Hans personlighet, ledarskap, att han är son till en coach. Sånt säljer. Det finns en plats i NFL för Hurts, jag tror han är en medelmåttig starter inom några år, med begränsat tak och livslängd – så fort benen tappar övertag är han inte längre farlig.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=9n5rcbWCgAU

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=VjwJV0EjtqQ

Jalen Hurts (QB, Oklahoma), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top