Prospect

Cesar Ruiz (C, Michigan), NFL Draft 2020

Cesar Ruiz

C, Michigan

Uppdaterad: 2020-04-24 05:15

Draftad av: New Orleans Saints (Runda: 1, Plats: 24)

Genomsnittligt betyg: 74 (3)

Vikt: 145 kg
Längd: 192 cmLasses omdöme (72): Michigans offensiva linje var verkligen upp och ner under året men allt mer upp i slutet av säsongen. Ruiz var inget undantag, lätt att hitta riktigt fina egenskaper men var överlag lite för ojämn. Samarbetet på linjen satt inte där och då är det lätt att skylla på centern, men kändes som han inte alltid styrde linjen som man kan önska. Stor, stark och rörlig är en riktigt fin kombination som Ruiz sitter inne på. Solklart bäst i spring och kommer upp snabbt ur stance och driver spelaren bort från hålen mer än att han kör över dem. Fina pulls och effektiv på nästa nivå tack vare sin rörlighet. Med det sagt kan han kanske tjäna på att tappa ett par kilo för att spela sin stil i NFL. Helt okej i pass men har en del problem med att spegla sin man och det känns som han själv är lite osäker där då han ofta går på sin man och går bort sig tidigt istället för att spela mer följsamt. Stor, stark och rörlig med bra kroppskontroll. Men måste höja sitt golv en aning och slipa på pass-pro.

Magnus omdöme (76): Explosiv, aggressiv och stark center som flyger fram. Har starka ben och är kompakt byggd. Rörligheten och explosiviteten kommer väl till pass i springspelet, han attackerar och vinner vid snap, duktig på att ta sig lite längre sträckor och sätta blockar på nästa nivå. Har en terrier-mentalitet, är liksom intensiv. Ruiz har höga toppar och djupa dalar. Kan vara lite slarvig och hafsig, ser ibland ut som han är vilse. I pass är han stabil och håller sin position, styrka i bål och rygg, sätter ankare och håller emot. Har väldigt stark underkropp och bra tryck i sina händer, gör att ingen flyttar på honom men han trycker undan andra. Har inte de snabbast fötterna och fotarbetet kan se lite slarvig ut när han stressar.

Richards omdöme (74): Stark center som är svårflyttad och ofta i bra position. Han tar emot kraft väldigt bra, sällan som han trycks bak. Har förmågan att återankra om han behöver. Aktiv med händerna för att vinna insida och inte brottas bort av passrush-tekniker. Relativt kraftfull i springspelet, kan trycka sin gubbe upp i planen på egen hand, även om han inte får samma kraft som i blockeringen. Alltid kontakt med marken med hjälp av korta, rappa steg. Men täcker inte så mycket mark, lite seg i sidleds vilket straffar sig. Slänger ut en arm när han inte hinner förflytta sig, behöver bli bättre på att vara på rätt plats. På öppen plan låter han sin tänkta blockering komma runt honom för ofta och har svårt att reagera när en atletisk LB sidoförflyttar sig. Överlag en pålitlig starter direkt men ingen framtida Pro Bowler.

Cesar Ruiz (C, Michigan), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top