Prospect

Bravvion Roy (DL, Baylor), NFL Draft 2020

Bravvion Roy

DL, Baylor

Uppdaterad: 2020-04-25 21:56

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 6, Plats: 184)

Genomsnittligt betyg: 52 (3)

Vikt: 151 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (55): Roy och Lynch kompletterade varandra så fint på Baylor linje förra säsongen. Lynch lite mer flashig men det var mycket tack vare Roy. Solklart bäst emot spring och framförallt när han får hålla sig på linjen och jobba i sidled. Kommer lite för högt för ofta men när han kommer lågt är han hal igenom sitt gap men har ingen riktigt plan när han är igenom, det har han när han stannar på LOS och pluggar igen eller fångar in bollbäraren direkt efter LOS. Har problem mot double teams men ger sig aldrig och kämpar på tills visslan. Kvick ur stance och när han väl använder sina händer så vinner han ofta och tar sig ann målet med bra slutfart. Utvecklats bra under sina tre år som startspelare och fortsätter han så finns det verkligen en chans.

Magnus omdöme (43): Kort med tung tackle som har en elakhet och ett driv som smittar av sig. Ser ut att älska att hoppa in i tacklingarna, ger mycket stryk. Explosiv och kvick vid snap, får ofta initiera kontakt och tvingar center eller guarden att ta ett steg bakåt. Är en nose tackle som kommer kunna göra jobbet mot springspelet, behöver bli jämnare när det gäller att sätta ankare, är ibland för villig att gå framåt och kommer lite fel in i situationen. Längden är ett minus, men det finns korta nose tackles i NFL. Mot pass har han potential att trycka in fickan, är inte den som producerar, men ser till att skapa oreda. Kan bli en rotationsspelare som framförallt är inne på tidiga downs.

Richards omdöme (60): Förutom att ha ett coolt och unikt namn, är Roy något lika unikt som en nose tackle med passrush-potential. Hans 150kg är först och främst en närvaro centralt som alltid kräver fyra händer på sig, och trots det är han bra mot spring. Är mest känslig för kontakt från sida som han inte uppfattar, men annars är han svårflyttad. Står stadigt, kan följa med spel. Aktiva fötter och händer för att hänga med och få bort kontakt. Det speciella med Roy är att han är explosiv nog ur sin stance att han dessutom förstör fickan för quarterbacks. Han kan vinna med det steget, med sin stora kraft men mest imponerande också med bra handteknik. Det är inte den mest glamorösa eller högst investerade positionen, men Roy kommer hitta speltid i NFL.

Bravvion Roy (DL, Baylor), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top