Prospect

Alohi Gilman (S, Notre Dame), NFL Draft 2020

Alohi Gilman

S, Notre Dame

Uppdaterad: 2020-04-25 22:03

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 6, Plats: 186)

Genomsnittligt betyg: 63 (3)

Vikt: 91 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (67): En av anledningarna att Jordan Genmark Heath skolades om till LB istället för safety var att man verkligen gillade vad man hade i Gilman. Lever mycket på sin fysik och ser jäkligt fin ut när han med bra explosivitet attackerar LOS utan att ha några större problem på vägen till bollbäraren. Läser spelet snabbt och oftast rätt och ser naturligt ut när han tar sig dit han ska utan att behöva bearbeta situationen. Inte alls lika explosiv och säker när han ska falla bak i markering. Känns aningen vilsen både i zon och man och saknar explosiviteten och farten som han har när han attackerar i boxen. En safety som funkar bäst nära LOS och bör mest användas mot slots och TE när det kommer till coverage.

Magnus omdöme (62): En downhill safety som älskar att komma flygandes och sätta stopp. Varit kapten på Notre Dame, dessutom nyckel i special teams. Är som bäst när han får hålla till i boxen eller däromkring, men kan hantera många olika uppgifter. Mot springspelet kommer hans spelförståelse och instinkter till sin rätt, får läsa av och attackera. Har kanske inte den optimala storleken för att vara som mest effektiv i den attackerande rollen, på fel sida om en del brutna tacklingar. Även om den aggressiva stilen är härlig finns det såklart fara med den också. Blir lite för aggressiv och chansar, släpper en del löpvägar då. Aktiva händer som ständigt försöker slå ut bollen. Mot pass är han bättre i en roll där han får spela med mindre ytor att täcka, har inte speeden för att täcka större ytor. Har karaktären och kompetenserna för att spela till sig en roll i NFL, en väg in kan vara special teams.

Richards omdöme (60): Safety med flera hattar i Notre Dame. Spelar både strong i boxen och ensam på topp. Går ner i slot mot TEs och WRs. Överraskande följsam i coverage, framförallt på Senior Bowl. Kan röra sig bättre och är snabbare än vad hans atletiska profil säger. Är som bäst med spelet framför sig, när han får se och reagera på bollen. Okontrollerad spelstil – tar tveksamma vinklar, spelar med för aggressiv fart som gör honom utsatt när spelet skiftar håll. Han har inte förmågan att kvickt justera och tar på så sätt ur sig själv från många spel. Blandband som tacklare, en del klockrena med fin teknik men lika många armlösa, utan blick eller där bollbärare knappt märker honom. Svårt att se Gilman någonsin blir mer än en bra backup eller sämre halva av startande safeties. Men djup och special teams ger honom ett relativt värde.

Alohi Gilman (S, Notre Dame), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top