Prospect

Akeem Davis-Gaither (LB, Appalachian State), NFL Draft 2020

Akeem Davis-Gaither

LB, Appalachian State

Uppdaterad: 2020-04-25 18:10

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 4, Plats: 107)

Genomsnittligt betyg: 70 (3)

Vikt: 97 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (74): Jag är långt ifrån ensam att se storheten i playmakern från lilla App State. Atletisk, snabb och kvick spelare som är relativt ny på positionen. Skulle tippa på att många ser honom som en framtida hybrid mellan LB och DB. Väldigt naturlig när han faller bak i coverage men jag tycker både hans spel emot spring och hans blitz ser riktigt spännande ut. Han är lite för liten men spelar verkligen fullt ut och väldigt fysiskt. Älskar att se honom få vittring på bollbäraren och attackera med fart och hela kroppen med sig in i tacklingen. Bäst lämpad som Will och det frågetecken jag har på honom är hans storlek men känns som han borde kunna bygga på sig mer massa.

Magnus omdöme (71): En aggressiv och kvick linebacker med en attackerande mentalitet. Moderna lite tunnare LB:n som kan göra det mesta. Han är både instinktiv och reagerar snabbt, har en förmåga att vara steget före. Explosiv och mjuk i sidled, hittar luckor att explodera igenom, kommer nära motståndaren innan denne hinner reagera. Har speed och atletisk förmåga att hänga på de flesta spelare i cover, kan täcka stora ytor. En hel del spel som passförsvarare. Väger lite lätt, har ramen för att lägga på sig ytterligare vikt. Något som skulle underlätta när han fastnar i blockar. Är beroende av att vinna med fart, att kunna lägga till kraftmoment skulle göra gott.

Richards omdöme (67): Skräddaren! Han rör sig åtminstone som en på planen, liksom flyter fram i lika hög fart oavsett riktning. Är en ultraatletisk spelare, kvick och alltid motorn på högvarv. Han är dessutom bra i coverage eftersom han kan spegla, läsa och reagera. Har räckvidd att markera hela planen, hamnar alltid runt bollen även när han tar fel beslut. Härlig energi och tydligen väldigt uppskattad att tränarstaben. Men finns legitim oro förstås kring hans vikt, han väger som en safety. Det syns. Han kan inte spela med kraft och svårigheter när han möter blockers. Hans T-rex-armar gör det inte lättare. I slutändan en spelare du får in på planen på något sätt, rotera in och som kommer glänsa på special teams.

Akeem Davis-Gaither (LB, Appalachian State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top