Prospect

AJ Dillon (RB, Boston College), NFL Draft 2020

AJ Dillon

RB, Boston College

Uppdaterad: 2020-04-25 03:29

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 2, Plats: 62)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 113 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (68): Varit en dynamisk playmaker i ett springande Boston College och det är lätt att bli lite för exalterad när man kollar deras matcher. Stor, stark och explosiv power rusher som gör sig bäst rätt upp i mitten med sin explosivitet och styrka. Bra fart för sin storlek och känns som han alltid har tre yards i sig oavsett hur det ser ut. Dillon är inte typen som elegant ska vänta på sina hål att öppna sig, han har varken balansen eller höfterna med sig för den typen av stil. Tung att få ner och känns pålitlig men det mest logiska är att Dillon roteras in när korta yards ska ta och just nu ser jag inte honom som en startspelare i NFL.

Magnus omdöme (73): Något av en freakshow med kombinationen av storlek och atletisk förmåga. Har tyngden och fysiken för att vara en murbräcka när det måste plockas yards, men han har förmågan att göra större spel när lägen uppstår. Varit väldigt ensam i Boston College. Har starka ben, fin balans och ett bra öga för när luckor öppnas och stängs. Fin förmåga att ta en annan väg än den tänkta. Explosiv på ett kraftfullt sätt, men ingen som villa bort dig med snabba fötter. En cut sen går han, som nämnts, bra på att välja rätt läge. Bryter tacklingar likt en isbrytare, har en del riktigt häftiga spel där tacklare flyger av honom. Klassisk bellcow som kan springa massor och försvaret nöts ned innan han gör det. Duktig både på insida och utsida, använder armarna för att hålla undan försvarare. Duktig i pass pro, inte så konstigt byggd som en liten guard. Kan fånga passningar, men ingen vidare route runner. Saknar kvickheten, men en pålitlig producent.

Richards omdöme (73): Alla som såg King Henry springa sönder försvar kanske gillar denna fattigmansversion. En tung spelare med imponerande fart för sin storlek som straffar spelare i vägen. Ska spela norr-syd, inte ut mot sidorna. Smäll honom rätt upp centralt ur i-formation tills ingen vågar stoppa honom. Han har inte riktigt accepterat sitt trumpkort, vill försöka skaka och springa förbi. Hög toppfart att springa iväg när han får hål. Är dock beroende av hål på linjen för att få stora spel. Är en framtida rotationsback som dessutom bör kunna spela fullback, har en del snygga reps där.

AJ Dillon (RB, Boston College), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top