Prospect

Trayvon Mullen (CB, Clemson), NFL Draft 2019

Trayvon Mullen

CB, Clemson

Uppdaterad: 2019-04-27 01:48

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 2, Plats: 40)

Genomsnittligt betyg: 72 (3)

Vikt: 86 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (74): Lång och lite gänglig corner med bra djup speed men med lite stelhet i vändningar och kvicka riktningsförändringar. Ser lite klumpig ut och får lite panik och tappar bort sig när bollen är i luften. Men han får för det mesta jobbet gjort, kan springa med receivers och har större potential än många andra kollegor i den här draften att bli en starter på utsidan. Men visst känns han väldigt opolerad och lite som en chansing. Beror lite på vilken stil av cornerback du vill ha men Mullen har tydliga svagheter.

Lasses omdöme (70): En del hajp kring Mullen då han kryssar i de viktiga rutorna; längd, storlek, fysisk och snabb. Riktigt bra man-man men mer besvärligt i zon där det för ofta känns som han inte riktigt har full koll på vad som händer runt honom och tappar ibland helt sin zon. Aningen klumpig med trögt fotarbete och måste jobba på sin teknik överlag. Effektiv mot spring med sin fysiska spelstil och gjorde kanske sin bästa match när det gällde som mest i finalen mot Alabama. Snabbheten och storleken gör honom intressant men han är inte nära att vara där än.

Richards omdöme (74): Lång corner med långa armar och bra räckvidd. Kan spela press, även om han inte var så fysisk på linjen i Clemson. Gör ett adekvat jobb på utsidan, men också i en extremt tacksam position med den linjen framför sig. Inget bra fotarbete. Bred, lite långsamt, segt att byta riktning. Hamnar i många dumma sitser pga. det. Svårt att återhämta sig om han tar ett steg åt fel håll, så svårt med double moves och kvicka, skickliga route runners. Lyckas hålla sig nära sin gubbe oftast. Kan bjuda på lite enkla mottagningar men är fort där för att inte tillåta för yards. Duglig mot spring. Kommer av blocks och villig att slänga sig in i smeten. Tacklar lågt, men utan vidare pop. Större och starkare bollbärare kan komma iväg oskadda. Tillät inga touchdowns och bara 300 yards på hela året. MVP i finalen mot Alabama.

Trayvon Mullen (CB, Clemson), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top