Prospect

Gardner Minshew (QB, Washington State), NFL Draft 2019

Foto: Tim Warner/Getty Images

Gardner Minshew

QB, Washington State

Uppdaterad: 2019-04-27 21:40

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 6, Plats: 178)

Genomsnittligt betyg: 62 (2)

Vikt: 100 kg
Längd: 184 cm
Meriter: En totalt ohajpad high school-QB som gick till community college, bytte till East Carolina och sedan en gång till för att spela för Washington State där han exploderade 2018 och ledde Cougars till en succésäsong med många vinster och ett av landets bästa anfall.

Mattias omdöme (63): Rör sig bra i fickan och läser spelet bra. Går snabbt vidare till nästa read. Hade lite problem med armstyrkan i snöovädret mot Washington och driver inte riktigt bollen som några av draftens andra quarterback. Frågan är armstyrkan begränsar honom på proffsnivån och svaret är inte självklart. Är atletisk nog att kunna plocka upp lite yards när de finns där. Har en nästan Rodgers-lik förmåga att undvika press bakom en mycket stabil offensiv linje. Har ingen bra deep ball och kanske är det därför Washington States anfall saknade explosiva element och litade mycket till checkdowns. Kanske, kanske kan någon duktig QB-coach jobba med hans teknik så att han kan generera lite mer fart på bollen. Till dess är han en longshot att starta i NFL.

Minshew har många positiva egenskaper men med tanke på fysiken och armstyrkan landar i det klassiska game manager-facket där marginalen är liten och taket lågt. Kan bli en mycket bra backup som kan starta när nöden kräver det. Men hur mycket är det egentligen värt?

Lasses omdöme (61): Mike Leach är en jäkel på att få fram QB?s som passar i hans fina system. Kollar du bara på statistik så är det nästan så du tappar hakan varje säsong när du kollar upp hans QB?s. Men, varje gång är det samma visa, den här gången har han en QB som är redo för NFL och varje gång visar det sig vara fel. Så trots att jag såklart gillade vad jag såg av mannen med mustaschen i Pullman förra året är jag väldigt skeptisk. Minshew är en vinnarskalle som får laget att sluta upp bakom honom när han driver på med fantastisk entusiasm. Okej armstyrka och väldigt snabb release och en snygg pump fake som han gärna jobbar med. Känns rörlig och uppmärksam i fickan men ibland missar han helt vart pressen kommer ifrån och tar en del ganska stygga smällar på grund av det. Aningen kort och spelar kort, många av hans pass blockas redan på LOS. När han inte har nått på sitt första eller andra alternativ kan han lite för ofta chansa vilket sällan är en god idé. Svårt att säga hur hans träffsäkerhet är tycker jag, har både skrivit upp fantastisk och bedrövlig.

Gardner Minshew (QB, Washington State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top