Prospect

Deionte Thompson (S, Alabama), NFL Draft 2019

Deionte Thompson

S, Alabama

Uppdaterad: 2019-04-27 19:51

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 5, Plats: 139)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (74): Lång och tunn safety som är en mer klassisk ?sitta bak i zon?-spelare. Han räds inte kontakten på något sätt och kommer ivrigt ned i boxen, men hans fysik gör att han lätt tappar bort sig därnere i kaoset och många är oroliga för skador. Har varit en play maker för Alabama hans sista år, då han faktiskt startade. Forcerat fumbles, slagit ned bollar och fångat interceptions. Spelar kanske lite väl aggressivt ibland och ger upp en del spel. Har fina instinkter men lär behöva vara en roterande spelare och få lite erfarenhet innan han kan bära lasset som starter i NFL.

Lasses omdöme (78): Alltid lite läskigt att bedöma DB?s från Alabama då de är så bra skolade i ett utmärkt system är jag ofta lite orolig att de redan nått sitt tak och Thompson har en del saker kvar att putsa på för att ta nästa steg. Bara varit startspelare ett år men det var å andra sidan ett riktigt fint och produktivt år. Känns just nu som en allt eller inget spelare. En ballhawk med grymma händer men ser en del slarv i hans spel och ibland har han inte tålamodet och chansar vilket leder till onödiga flaggor i bästa fall och stora spel mot sig i värsta fall. Känns snabb nog och har rätt längd och storlek, men måste spela mer fysiskt, ibland ser det riktigt fint ut mot spring, men överlag vill jag se mer aggressivitet på planen. Trygg i zon och försvarar stora ytor. Helt okej i man, men finns utrymme för förbättring. Känns som en framtida Single High Safety. Jag tror ändå att taket är högt för Thompson och att han kan fortsätta utvecklas till en bra safety i NFL.

Richards omdöme (74): Svårt att lita på en spelare som är så ?upp och ner?. Började året glödhett och hade produktionen att skryta med. Slog ner bollar, höll tätt bak och sög in fler interceptions. Har en bra känsla för bollen och spelar den väldigt bra, attackerar den som en receiver med goda händer och timing. Samma aggressivitet var samtidigt kostsam vid flera tillfällen. Har tveksam range för att spela ensam bak, vilket han fick göra mycket. Spelar lite stressad. Försöker tjuvstarta lite, vilket gör att han dels biter på en del fakes och att han kommer avslöja sig för quarterbacks. Är ett sätt att kompensera för bristen på fart. Annars läser han spelet väl och visar goda instinkter. Villig att komma ner och delta i springförsvaret, men sänker blicken och tappar siktet. Slänger sig in utan någon teknik alls. Oroväckande många missar, så måste lära sig behärska sig. Alldeles för ivrig och bråttom.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Deionte Thompson (S, Alabama), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top