Prospect

Deebo Samuel (WR, South Carolina), NFL Draft 2019

Deebo Samuel

WR, South Carolina

Uppdaterad: 2019-04-27 01:29

Draftad av: San Francisco 49ers (Runda: 2, Plats: 36)

Genomsnittligt betyg: 76 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 183 cm
Röda flaggor: Skadeproblem både 2016 och 2017

Lasses omdöme (75): Riktigt rolig spelare som det känns att South Carolina borde kunnat få ut mer av, skador har varit ett problem. Den snabbaste och enklaste beskrivningen är en playmaker med speed. Vilket tydligast syns när han gång efter annan returnerar kick of?s till TD?s. Som receiver så tycker jag man kan kolla extra på hur fint han springer sina routes och hur snabbt han byter riktning och lurar sin man. Trotts ett par enkla bolltapp tycker jag hans händer känns naturliga och han plockar ofta bollen högt vilket är nödvändigt då man kan sätta hans längd som en svaghet. Livsfarlig efter catch där hans snabbhet och smidighet syns tydligt. Trots sin storlek så känns Samuel som ett hot både i slot och på utsidan. Skadorna 2016 och 2017 och hans storlek är emot honom. Hade en fantastisk Senior Bowl vecka och gör säkert att lah kommer chansa på honom trots skador och storlek.

Magnus omdöme (76): Kvicka och explosiva fötter som kan vinna vid LOS. Smidig och stark, god balans som gör honom farlig med bollen i händerna. En YAC-maskin som får motståndare att missa. Smidig i sina routes, har både kvickhet i fötterna och använder överkroppen för att finta motståndarna. Inte så många onödiga rörelser. Kan göra sig fri på både korta och längre routes. Har inte längden för att dominera i luften, men är vältimad och gör det bästa av situationerna. Bra och starka händer. Är sneaky snabb, inte spelaren som vinner i djupet men med bollen i handen är det svårt att få stopp på honom. Väldigt duktig returner. Är den där fickkniven som kan spela både insida, utsida och användas för hand offs.

Richards omdöme (78): Dominerade på Senior Bowl, bästa spelaren där och hade lekstuga med en svag CB-grupp. Även imponerande på film. Pålitliga händer, farlig efter mottagning och explosiv i sina rörelser. Sätter ofta CBs på pottkanten genom att minska avståndet innan han gör sina break. Bäst när han får utrymme på linjen, svårt att komma av ordentligt från press och det påverkar hans routes mycket. Övermannas många gånger fysiskt, genom att t.ex. trängs ut på utsidan och inte lyckas skapa utrymme för mottagningar. Det bjuder in CB att slå ur bollen ur händerna. Ser även vissa tendenser till att oroa sig över smällar ventralt, vilket gör mig orolig.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Deebo Samuel (WR, South Carolina), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top