Prospect

Cameron Smith (LB, USC), NFL Draft 2019

Foto: Sean M. Haffey/Getty Images

Cameron Smith

LB, USC

Uppdaterad: 2019-04-27 20:54

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 5, Plats: 162)

Genomsnittligt betyg: 61 (3)

Vikt: 113 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (73): Fysisk allround-linebacker med viss atletisk förmåga och en brottarbakgrund som gör honom väl förberedd för att ta sig an attackerande spelare. Passiv och safe men bristen på stora spel i college oroar något. Smith är stabil och har gjort det mesta han kan av sina begränsade förutsättningar. Han är rätt kvick men saknar snabbhet.

Lasses omdöme (66): Startat i USC i fyra år så har rutin så det räcker och det syns. Spelar smart och läser och reagerar blixtsnabbt på vad han ser men ibland känns det som han biter på det han ser lite för fort och kan bli lurad, så lite mer tålamod ibland. Trygg emot spring och attackerar hålen bra och rätt och har en tendens att göra sig smal igenom för att sen bli ett hot mot RB eller QB igen, smidiga höfter. Tar bra vinklar och har bra storlek och helt okej slutfart. Men annars känns han ganska oatletisk och det syns framförallt när han ska falla i zon. Bättre mot TE och slots i man.

Richards omdöme (46): Farfar Cam. Hans rutin syns på film för han många gånger läser spelet rätt och första steget är ofta korrekt. Läser linjen, följer bollen, hittar hålen. Hans begränsade atletiska förmåga syns tyvärr också, framförallt saknad av fart för att följa spel mot sidlinjen och i passmarkering. Sund tacklare med god teknik, produktiv på college. God ledare, lagkapten två senaste åren och prisad för sin arbetssvilja. Svårt att se hans spel fungera i NFL, där alla är snabbare, starkare och spelet är svårare att läsa. Men finns ofta plats för bra personligheter, arbetsvilliga, tuffa och pålitliga tacklare även om de är begränsade till roller.

Cameron Smith (LB, USC), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top