Prospect

Brett Rypien (QB, Boise State), NFL Draft 2019

Foto: Brett Deering/Getty Images

Brett Rypien

QB, Boise State

Uppdaterad: 2019-03-21 14:02

Genomsnittligt betyg: 69 (2)

Vikt: 92 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Brorson till Mark Rypien, fd NFL-QB. Även kusinen Angela Rypien spelade QB i LFL, en damliga som heter Legends Football League (gamla Lingerie League). Brett slog alla Kellen Moores gamla rekord på Boise State. Tog examen från high school i förtid med 4.0 i GPA.

Mattias omdöme (72): Slipad tekniskt och en kvick release. Aktiva fötter, alltid i balans. Ingen stor kille, men rätt tuff. Har bra touch och var väldigt bra på tredje down sitt sista år. Har spelat en hel del under center. Bollplacering för det mesta bra men Rypien tar för många sacks. Relativt högt antal enkla kast, men mer variation i formationer än de flesta unga QBs. Jag saknar en riktig vertikal dimension i hans spel. Systemet bygger på många korta passningar med screens, slants och crossing routes. Trots det är Rypien ganska imponerande, men skulle nog inte välja honom tidigt i draften. Kan bli en Case Keenum, med värde i mellanrundorna.

Lasses omdöme (67): En klassisk pocket-QB som känns väldigt medel på både gott och ont. Varit upp och ner i Boise under åren och har stundtals blivit bänkad. Kanske den med bäst passteknik av alla QB?s i årets draft och till och med jag ser hans snygga release och touch. Träffsäker nog i alla delar, kort, medium och lång men det sista är inte hans styrka då han inte direkt har någon vidare power i sin arm. Inte mobil eller atletisk men tillräckligt för att kunna röra sig i fickan för att köpa extra tid. Men, han har också en tendens att få total panik och kasta iväg bollen helt på chans vilket såklart inte alls är önskvärt. Känns som en smart QB som vet vart han ska lägga bollen för att hjälpa sin receiver på bästa sett. Samtidigt har han ofta problem att läsa av mer än sitt först alternativ vilket gör att försvararna ganska snabbt kan anpassa sig och attackera. Rypien känns som en QB med högt golv och lågt tak men kan i rätt system utvecklas till en starter.

Brett Rypien (QB, Boise State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top