Prospect

Terrell Edmunds (S, Virginia Tech), NFL Draft 2018

Terrell Edmunds

S, Virginia Tech

Uppdaterad: 2018-04-27 05:42

Draftad av: Pittsburgh Steelers (Runda: 1, Plats: 28)

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 100 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (67): Två bra säsonger bakom sig för Hokies. Får inte alltid så mycket uppmärksamhet men är väldigt följdsam i sin markering. Säkra händer i kombination med sin storlek gör att han är ett hot både i tacklingar och när det kommer till picks. Hade ett väldigt fint andra år och har väl stannat aningen i utvecklingen i sitt tredje år. Kommer ofta ner på LOS för att visa blitz men kan kännas aningen klen trots sin storlek. Läser QB:ens ögon bra men ibland är det som han inte riktigt litar på vad han ser och drar på sig en del pass interference.

Magnus omdöme (72): Står lite i skymundan från brorsan Tremaine, med Terrell är också han en talangfull spelare. Har en bra kombination av storlek och atletisk förmåga. Snabb och spänstig med fin explosivitet. Läser spelet bra, är kvick i sin reaktion och aggressiv i sin approach. Är intensiv och sprider energi runt sig. Har snabbhet för att täcka ytor när han spelar högt, men hamnar fel då och då när han läser fel. Bra i coverage, bättre man mot man när den atletiska förmågan får användas. Bra mot springspelet. Dynamisk spleare som kommer bäst till sin rätt när han får spela närmre Los. Kan bli för aggressiv. Slänger sig in i tacklingar, highlights när de sitter men riskerar att missa. Blir borttittat av quarterbacks.

Richards omdöme (73): Den mindre uppmärksammade av de två bröderna har glömts bort lite i skuggan av lillebror. Detta trots att han, rent atletiskt, testade långt över snittet i allt han gjorde på combine. Ser kanske lite okonventionell ut för en safety, nästan mer lik en linebacker med sina breda axlar och tjocka, stubbiga ben. Är säker i sina tacklingar med bra teknik och kraft. Tar lite knepiga vinklar ibland vilket gör att han tar bort sig själv från spelet. Byter riktning förvånansvärt smidigt och kan spela coverage relativt bra, men här finns också tydliga brister. Är väldigt aggressiv på bollen, så biter på många fakes. Är inte heller så medveten om spel och route-koncept. Orolig över hans längd om han tvingas markera större tight ends. Är en strong safety i NFL som med sin fysiska förmåga och utvecklingspotential bör generera visst intresse.

Nyheter

To Top