Prospect

Rashaan Evans (LB, Alabama), NFL Draft 2018

Rashaan Evans

LB, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-27 05:40

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 1, Plats: 22)

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 105 kg
Längd: 191 cm
Röda flaggor: Ljumskproblem två senaste säsongerna.

Mattias omdöme (76): Smart, mångsidig spelare. Kanske draftens bästa blitzande linebacker och har atletisk förmåga för att spela passförsvar och droppa djupt. Har inte spelat extremt mycket men jag tycker att han ser vädigt naturlig ut. Byter riktning enkelt och har en styrka i underkroppen som gör att han faktiskt kan vara svår att putta runt i springspelet. Hal mot blockers. En opolerad pärla med högt tak.

Lasses omdöme (75): Nästa LB från Alabama på tur för NFL är alltså Rashaan Evans. Fysisk spelare som har både storleken och snabbheten och med 11,5 TFL, 6 sacks och en forcerad fumble så kan man inte prata bort hur produktiv han har varit. Gjorde sitt första år som startspelare där han ofta bads rusha runt linjen med en utgångspunkt i mitten. Tidigare i karriären spelade han mer som en utpräglad Edge-spelare vilket såklart hjälpte till att få det att se naturligt ut. Med speltid på kanten och speltid i mitten så har han inte riktigt hunnit bemästra en position och måste jobba på den taktiska biten. Smäller på med ordentlig styrka i sina tacklingar men spelar också med fin teknik och smart både emot pass och spring. Känns som han har spelat mer än vad han egentligen har gjort. Frågan är hur mycket bättre Evans sett ut med den hjälp han har haft omkring sig både när det kommer till pass rush och hjälp i pass av safety. Passar bäst i ett 4-3 försvar och skulle, trots sin styrka, behöva lägga till med ytterligare muskler för sin roll i ett 3-4 försvar. Har även en tendens att fastna på vägen till bollbäraren.

Magnus omdöme (81): Fin storlek och atletisk förmåga , är rörlig. Inte spelat på ILB speciellt länge. Har en härlig explosivitet och snabbhet. En solid och träffsäker tacklare som får tyngd bakom och oftast sätter stopp när tacklingar träffar. Får riktigt bra fart som blitzare och har bra timing. Har en bakgrund som pass rush-specialist och det märks. Är explosiv och skjuter genom gaps, en hel del fina stopp i springförsvar. Helt okej i cover. Kan utveckla förmågan att ta sig från blockare och att ha bättre tålamod när han kliver fram, fastnar i klungor. Har snabbheten för att agera när han vet vart han ska.Haft en del skadeproblem i ljumskarna. Även om storleken är bra så kan en del muskler läggas på utan att det skadar.

Richards omdöme (86): Fantastisk spelare som kommer att förändra ett försvar helt och hållet. Högljudd ledare med energi, en flyttbar pjäs som kan göra lite vad som helst – tackla, blitza, droppa i coverage etc. En tuff och fysisk närvaro centralt som tacklar ordentligt med tillräcklig fart och rörlighet att täcka hela planen. Kommer enkelt av blockers, går in lågt och ger sällan upp ens en yard. Viktig kugge i försvaret som kommunikatör och Bamas försvar är det närmsta du kommer NFL.

Highlights

Rashaan Evans (LB, Alabama), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top