Prospect

Mike Gesicki (TE, Penn State), NFL Draft 2018

Mike Gesicki

TE, Penn State

Uppdaterad: 2018-04-28 01:50

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 2, Plats: 42)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 113 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (76): Slog skolrekord i high school i basketpoäng, mottagningar i fotbollslaget och blocks i volleybollaget. Slog också tight end-rekordet på Penn State för mottagningar. Lång och lite lätt klumpig tight end vars styrka är som passmottagare. Har lite svårt att veckla ihop sin långa kropp för att komma ned med tyngdpunkten och blockera försvarare. Tekniken är en mindre röra i den delen av spelet, men hans atletiska förmåga gör att han ändå kommer undan för det mesta. Har ett härligt första steg ur sin break som är ovanligt för en stor tight end. Jag gillar Gesicky, tror han kommer kunna göra det mesta på nästa nivå. Men han är inte så pass dominant att han bör gå i första rundan, snarare i mitten av andra och bakåt.

Lasses omdöme (72): Atletisk, rörlig och smidig TE med bra längd. Riktigt bra vertikalt på den lite längre passen där han skapar bra separation och bjuder på helt okej fart. Mer tveksam inne i boxen där han har svårare att göra sig öppen. Lång men smal och behöver verkligen bulka upp sig och samtidigt behålla sin smidighet. Springer sina routes bra och är bra på att dölja dem. Väldigt bra med boll, fina händer och tappar aldrig bollen. Tack vare hans längd kan han möta och säkra bollen högt i luften. Liten klen, som sagt, och gör inte mycket nytta i springblockeringen. Inte heller så effektiv i pass pro men försöker i varje fall.

Magnus omdöme (75): Gänglig spelare som har en del kvar att lära innan han är komplett. Kommer inte ned ordentligt i blockar och pass protection, blir ofta flyttad på. Har svårt att få tyngd bakom sin långa kropp. Har ett långt steg och kan skapa separation i löpning rakt fram, använder kroppen bra för att skapa separation i routes som kräver mer riktningsförändringar men tappar fart och har ingen bra balans när han är i rörelse. Men Gesickis styrka är som passmottagare. Han har rikttigt bra händer och fin räckvidd, före detta volleybollspelare med fin spänst, är en missmatch som passmottagare. Ett kvickt första steg som ger honom övertag och är bra efter catch tack vare sitt steg.

Nyheter

To Top