Prospect

Marcus Davenport (Edge, UTSA), NFL Draft 2018

Marcus Davenport

Edge, UTSA

Uppdaterad: 2018-04-27 05:37

Draftad av: New Orleans Saints (Runda: 1, Plats: 14)

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 116 kg
Längd: 201 cmMattias omdöme (88): Årets försvarare i C-USA. Inte hårt rekryterad. Fotboll, basket och friidrott (sprintgrenar) i high school. Lade på sig drygt 15 kilo inför 2017. Gigantisk spelare över två meter. Totalt dominant i C-USA. Oerhört kraftfull med långa björnarmar. Kan köra över tackles med sin styrka. Matchen mot North Texas var total dominans. Närmaste liknelsen man tänker på är kanske Calais Campbell, spelar dessutom med samma nummer. Men Davenport är tunnare. Danielle Hunter är ingen dum liknelse heller. Våldsam och ibland lite vårdslös stil som är underhållande men där han ibland säkert skulle gynnas av att ta det lite lugnare och lita till sin teknik. Spelar med hög energi och ger aldrig upp på spelen. Även mot Baylor välte han offensiva tackles, flyttade fickan och slog ned bollar på linjen. Litar kanske väl mycket till sitt power move och kan vara lite stel och upprätt ibland. Borde kunna lägga på sig mer vikt. Men stort fan!

Lasses omdöme (72): Bra längd och storlek och ser NFL redo ut baserat på mått och vikt. Kan förstå att vissa är heta över hans potential men just nu är det i stort sett bara det jag ser. Davenport känns väldigt rå och ofärdig som spelare och måste egentligen bli bättre på allt. För sin storlek så fastnar han väldigt lätt på första hindret och med tanke på att hans roll i San Antonio, som egentligen bara gick ut på att rusha så borde han ha något move eller trick mer än hans snabbhet och kvickhet att luta sig emot. Han har en bra och tung första punch och det i kombination med hans explosivitet är spännande. Men mer en så är det egentligen inte, än. Av de matcherna jag såg så kändes hans stundtals bättre ut när han rushade in i mitten mot spring där han ändå har bra koll. Alltid stående på linjen så kanske funkar bättre som en mer naturlig OLB i NFL? Tveksam insatts under Senior Bowl veckan gör att jag har svårt att gå all in på Davenport.

Magnus omdöme (82): Fin kombination av storlek, snabbhet och fysik. Riktigt spännande spelare med högt tak. Spelat på en mindre skola och måste ses som oprövad. Har längden och ramen för att lägga på sig muskelmassa. Bra driv i benen och har en kraftfullhet över sig. Har en smidighet som hjälper honom när han trycker sig igenom mindre luckor, kan bli skinny. Atletisk och rörlig. Långa armar som ger bra räckvidd och förmåga att omsluta vid tacklingar. Har en bra explosivitet vid snap, men behöver visa det oftare. Kommer upp lite för högt, blir inte så solid, och tappar kraft. Märks tydligast mot springspelet. Davenport har den fysiska talangen för att utvecklas snabbt i NFL där omgivning och coachning är bättre. Tycker han kan spela både OLB i 3-4 och DE i 4-3, med störst möjlighet till snabb produktion i det sistnämnda.

Richards omdöme (80): En OLB som just nu bara är en stående passrusher. Har bra fart och är flexibel när han kommer runt för att korta vägen till QB. Har långa, starka armar för att hålla tackles på avstånd men måste använda det oftare och bättre. När han får till det flyger motståndet ur vägen. Har flera nedslagna bollar i college, visar på god spelförståelse och att han läser ögonen på QBn. Kommer han orörd är han ett godståg, men kan fastna på blocks om han inte hinner få upp farten. Kan inte spela med handen på backen, alldeles för dålig leverage och handarbete. Vinner sällan insidan och är alldeles för hög. På Senior Bowl kunde han vid flera tillfällen inte återhämta sig när han förlorat första kontakten och trycktes ofta 5-6 yards bak i planen. För tillfället bara en rotationsspelare som kan rusha, en alldeles för stor risk mot spring. Men kommer gå högt i första ändå, bara på fysisk gåva.

Highlights

Nyheter

To Top