Prospect

D.J Moore (WR, Maryland), NFL Draft 2018

D.J Moore

WR, Maryland

Uppdaterad: 2018-04-27 05:40

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 1, Plats: 24)

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 95 kg
Längd: 180 cmLasses omdöme (80): Stor och snabb playmaker är den enkla och kanske bästa beskrivningen av Moore som i stort sett var hela Marylands offensive förra året. Tävlingsinriktad med rätt inställning enligt coacherna och lagkamraterna. Explosiv med bra acceleration och snabba fötter gör att han enkelt skapar separation både på de korta och långa bollarna och är riktigt jobbig för corners att hålla koll på. Inte dom bästa händerna men helt okej och är ett hot efter catch och ser väldigt snygg ut i olika screens. Känns lite begränsad till enklare routes och skulle behöva jobba på att gasa och bromsa mer för att lura sina corners, framförallt på de korta spelen där försvararen kan vinna med tight markering. Känns också som han förlorar lite för många 50/50 dueller trots sin storlek och har inte riktigt kontroll att anpassa sig efter bollbanan. Det finns så mycket att gilla med Moore och kan han bara slipa på sina routes och sin fotbollsunskap så är det ett enormt tak.

Magnus omdöme (81): Kvick och explosiv. Hal efter catch och skapar extra yards med bollen i händerna. Producerat väldigt bra i en dålig omgivning där han varit prio att stoppa. Tuff. Låg tyngdpunkt och svår att tackla. Bra routes. Saknar längden och kommer inte upp högt. Har inte räckvidden och fångar oftast bollen mot kroppen, leder till en del droppade pass när han har tät markering. Som allra bäst i det snabba passningsspelet, slants, screens och shallow cross. Bollplacering är viktigt för att maximera honom. Kan spela utsidan men ser honom främst som en spelare för slot, bra punt returner.

Richards omdöme (72): Moore är en slot receiver, som i nödfall kan kliva ut på utsidan. På Maryland fick han många scriptade spel, lär behövas i NFL också. Crosses, screens, springspel. Väldigt duktig med bollen i famn. Fart nog att hota vertikalt, men inte vidare bra på att attackera bollen och vinna luftdueller. Tillräckligt pålitliga händer även om han fångar vissa bollar med bröstet. Kvick nog att komma av linjen, bra cuts vid comebacks, skapar utrymme genom att luta sig mot CBs. Annars inte helt slipade routes. Värdefull som ett komplement till en bättre kollega och de möjligheter hans spelstil erbjuder.

D.J Moore (WR, Maryland), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top