Prospect

D.J Chark (WR, LSU), NFL Draft 2018

D.J Chark

WR, LSU

Uppdaterad: 2018-04-28 03:06

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 2, Plats: 61)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 89 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (62): Chark är ett typexempel på varför det kan vara svårt att bedöma receivers i college. Det kan gå flera matcher utan att han springer en ordentlig passroute. Kvick med snabbhet för det djupa spelet. Har dessutom lite spännande storlek. Snittat absurda 22 yards per mottagning 2017. Känns som ett kul projekt, men har inte visat mycket mer än så.

Lasses omdöme (74): Nästa Landry eller OBJ ut från Baton Rouge? Är såklart tufft att nå så högt men absolut inte omöjligt. Bekräfta sina starka egenskaper efter en riktigt fin Combine. Atletisk receiver men den härliga kombinationen av acceleration, fart och storlek. Känns som han inte direkt behöver bemästra hela route-trädet utan bara kan springa ifrån sin försvarare utan att anstränga sig. Lurar ofta sin försvarare med rörliga fötter och höfter och borde med facit i hand använts flitigare av LSU. Kan även ligga på Chark som ibland såg ut att ha tankarna någon annanstans och lite väl enkelt försvinna mellan sina stora spel. Känns som han tagit sig igenom college på talang och speed och måste jobba på att läsa planen bättre och teknik både att springa sina routes renare och sina händer. Kan bli en solklar nummer ett receiver och det känns som det är mest upp till honom själv, om han är villig att utveckla sig.

Magnus omdöme (79): En blixtsnabb reciever som haft svårt att blomma ut på riktigt i ett svagt passanfall. Kvick och explosiv, alltid ett hot i djupet och väldigt farlig med bollen i sina händer. Tvingar motståndarna att ta djup och är duktig på att utnyttja ytan som upptår. Väldigt duktig på att vända bort motståndare när han har ryggen emot. Accelererar kvickt och är svår stoppad efter catch. Har sin styrka när bollen är på den första halvan av planen, inte något vapen i red zone. Har inte mycket fysik att tala om, utan vinner med snabbheten. Kan, och bör, utveckla sin route running och förmågan att utnyttja sin längd. En livsfarlig puntreturner som har förmågan att ta den till huset. Låter oftast bollen falla mot kroppen vid mottagningarna, har okej händer och borde kunna utnyttja sin längd bättre.. Imponerade under Senior Bowl där han fick spela med bättre quarterbacks.

Richards omdöme (79): Älskar Charks vinnarskalle och mentalitet, är en skitsnackare också vilket jag gillar. Direkt intryck som en fenomenal punt returner. Som receiver är han farlig med bollen i händerna och kan skaka bort försvarare, kan och bör användas i designade springspel. Fångar bollen väl över axeln och har farten för att vara ett djupt hot. Springer inte vidare avancerade routes men gör sina relativt väl. Behöver bli bättre på sina cuts och att jobba tillbaka mot bollen. Led av att ha en usel QB som kastade till honom. Ett djupt hot med sin kombo av fart och storlek, men måste vinna fler dueller. Inte tillräckligt fysiskt för att boxa bort sin gubbe och sträcker inte ut armarna vid mottagning. Händerna generellt är dugliga, men fångar för många bollar intill eller med kroppen. Måste kunna suga in dem med utsträckta armar mot bollen. En spännande spelare vars fysiska talang är lockande. Riskabelt val med högt tak och lågt golv.

D.J Chark (WR, LSU), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top