Prospect

Joe Williams (RB, Utah), NFL Draft 2017

Joe Williams

RB, Utah

Uppdaterad: 2017-03-28 09:28

Genomsnittligt betyg: 66

Vikt: 100 kg
Längd: 180 cm
Meriter: Lämnade Utah i en månad under 2016. Diagnostiserad manodepressiv pga. lillasysters död 2007. Stort mentalt bagage och frågetecken kring hans driv skrämmer lag.

Lasses omdöme (64): Röda flaggor poppar upp här och var, utsparkad från UConn efter stöld 2013, valde att sluta förra året och kom sen tillbaka. Ser man hela historian är det enklare att förstå, men ändå en risk. Användes sparsamt bakom Booker 2015 och kom egentligen inte igång ordentligt förrän han var tillbaka efter att han valt att sluta 2016, men då gick det undan. Atletisk och explosiv med fin låg tyngdpunkt in i försvararen. Hindras inte vid kontakt och vägrar att ge sig. Mäktiga tempoväxlingar som är näst intill omöjliga att försvara emot. Skulle behöva jobba på sitt tålamod och vänta på hålet. Inte sett mycket av honom som pass-motagare och hade stora problem med fumbles i Utah.

Richards omdöme (67): Bra byggd för positionen. Visade upp sig på combine, rörde sig smidigt och sken med sin snabbhet och explosivitet. Hade en bra linje framför sig och utnyttjade det, var tålmodig bakom blockers. Kan plantera foten och attackera hålen. Tillräckligt kvick för att skaka bort försvarare. Är en relativt fysisk runner, springer igenom de flesta armtacklingarna och får nästan alltid extra yards efter kontakt. Skulle må bra av att springa mindre upprätt. Inte så kreativ och beslutsam när han saknar luckor eller när spelet inte går som planerat. Erbjuder inte mycket i passningsspelet. Springer inga routes, dåliga händer och inte tillräckligt fysisk i blockering. Begränsar hans användning. Oroväckande många fumbles i sin karriär. Stora frågetecken till hans motivation, lämnade sitt collegelag i en månad och en del struligheter i sitt förflutna.

Nyheter

To Top