Prospect

Dede Westbrook (WR, Oklahoma), NFL Draft 2017

Dede Westbrook

WR, Oklahoma

Uppdaterad: 2017-03-21 22:03

Genomsnittligt betyg: 73

Vikt: 79 kg
Längd: 183 cm
Röda flaggor: Förflutet fyllt av problem. Anklagades 2012 för misshandel av mamma till sina två barn. Samma kvinna anklagade honom på nytt för samma sak 2013. På high school skadades han i buken så allvarligt att läkarna avrådde honom från att fortsätta spela då en liknande smäll kan kosta honom livet.

Mattias omdöme (72): Extremt explosiv liten speedster. Hade uppvisning mot Texas med highlight efter highlight. Trots alla långa TD var kanske den mest imponerande en back shoulder till höger mot tajt coverage där han precis fick ned foten. Hade en betydligt tuffare dag mot Ohio State i början av säsongen, det var efter den matchen vecka tre som han verkligen vaknade till. Westbrook är väldigt bra på det han gör, deep routes och crossers, men även om han har en hyfsad känsla för försvar så är han ingen utvecklad route runner direkt. Han kan vara väldigt användbar för något lag, då hans speed är speciell, men i dagsläget är han ingen nummer ett.

Lasses omdöme (74): Dede kommer med en hel hög röda flaggor för problem med lagen utanför planen. På planen är det svårare att hitta några större svagheter. För Oklahoma var han ett vapen både på den djupa bollen och på kortare slants och screens. Han springer sina routes bra, har bra fart och är farlig med sina tempoväxlingar. En playmaker med bra kroppskontroll och bra blick för vart han ska befinna sig. Han behöver biffa till sig en del för NFL då han både känns klen och lätt men förutom det ser jag honom funka både på insidan och utsidan.

Magnus omdöme (74): Struligt förflutet men talangen finns hos denna playmaker. Har farten som sin absoluta styrka, är Westbrook på planen måste motståndarna respektera snabbheten och få kan hänga på honom. Har ett lätt steg och accelererar snabbt, skapar enkelt separation när han kommer loss vid snap. Främst djup och slants som han gör spel i, en del screens. Använder överkroppen på ett bra sätt när han springer sina routes, får ofta motståndaren att hamna på fel fot. Har bra, starka händer och är aggressiv på boll, lokaliserar bollen på ett bra sätt. Bidrar inte mycket som blocker i springspelet, försöker oftast inte, men drar isär motståndarlaget vilket öppnar upp ytor på insidan. Har vissa problem mot fysiska och snabba corners, kan försvaret tabort det han är bäst på har han svårt att ställa om. Röda flaggor sänker betyger en del, talangmässigt är han i klass som John Ross.

Nyheter

To Top