Prospect

Chris Godwin (WR, Penn State), NFL Draft 2017

Chris Godwin #12 i Penn State Nittany Lions firar en 30-yard touchdown passning mot USC Trojans under Rose Bowl 2017. Foto av: Sean M. Haffey/Getty Images.

Chris Godwin

WR, Penn State

Uppdaterad: 2017-03-19 12:38

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 92 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (78): Lite mer rejält byggd än många andra receivers. Han är betydligt mer fysisk än kvick och explosiv. Tycker han gör ett riktigt bra jobb på line of scrimmage med kvicka fötter för att slå press coverage. Gör ett bra jobb med att spela smart, använda sin kropp för att öppna upp för sin QB, spela fysiskt och flytta kedjorna. Men saknar han snabbhet och kvickhet för att vara en elit-WR? Hans imponerande 40-tid på Combine tyder inte på det. Riktigt bra händer. Godwin har definitivt sprungit ett mer utvecklat route tree än många av sina konkurrenter. Riktigt bra hårdhänt blocker. Goodwin är en mycket bra spelare som både är en välutvecklad tekniker och bra route runner. Han spelar smart och enda egentliga farhågan är om hans trick för att skapa sig själv utrymme fungerar lika bra mot snabbare försvarare i NFL. Jag tror på Godwin.

Lasses omdöme (69): Avslutade sin collegekarriär på bästa sett och var en stark bidragande orsak till Penn States fina höst. Godwin är en stor och tung receiver som inte är rädd att använda det till sin fördel. Förvånansvärt bra spänst för sin storlek och bra händer gör att han nästan alltid kan nå bollen över sin försvarare. Hans främsta styrka är på den djupa passen men han är inte rädd för att ge sig in i mitten och fånga boll. Trots bra händer är han slarvig i mellan åt och kan tappa den mest enkla passen. Har en tendens att försvinna helt från matcher och har lite för djupa dalar fortfarande. Saknar även en del aggressivitet i sina blockeringar.

Magnus omdöme (78): Kraftfullt byggd, fysisk spelare som använder kroppen bra.Visade upp en bra snabbhet under combinen och har tuffhet, aggressivitet som gör att han vinner dueller. När han är som bäst så kämpar han till sig extra yards och dominerar med sin fysik. Bra koncentration och bra händer, fångar bollen i trafikoch trängda lägen,boxar ut sin bevakning. Intelligent spelare som läser spelet bra och har koll på vad som behövs, märks när han springer routes och blockar i springspel. Ofta blockar som öppnar upp för stora spel. Fungerar på insida och utsida.

Nyheter

To Top