Prospect

Alvin Kamara (RB, Tennessee), NFL Draft 2017

Alvin Kamara

RB, Tennessee

Uppdaterad: 2017-03-13 10:31

Genomsnittligt betyg: 72

Vikt: 97 kg
Längd: 178 cm
Röda flaggor: Lämnade Alabama utan att få spela på grund av knäskador, har en arrestering för trafikbrott. Men verkar ha vuxit upp efter JuCo och två år i Knoxville.

Mattias omdöme (73): Fyrverkeripjäs som även gjort en del return-jobb. Är en bättre receiver än de flesta andra på positionen. Tycker att han skulle kunna göra ett bättre jobb med att undfly sin tacklare, springer sällan igenom armar. Fattar inte riktigt grejen med Kamara, all round med speed men inte speciell IMO. Han kan säkert skapa en del highlights när blockeringen sitter men går ned för lätt och tar inte den där extra yarden resten av tiden. Visade lite mer fysiskt spel mot Kentucky, där han skakade av sig lite försvarare.

Lasses omdöme (67): Ställde upp i slot väldigt ofta i Tennessee och även på utsidan i mellanåt. En av draften bästa passfångande receivers med bra routes och fina händer. Mer tveksamheter i springspelet. Läser inte spelet bra och tar inte vad som ges. Aningen endimensionell i sitt springspel och skapar väldigt lite efter kontakt, trots sin storlek. Tvekar ofta vilket resulterar i minusyards. Bra fart och bra acceleration när han planterar foten. Har näsa för end zone och är som bäst nära mållinjen.

Magnus omdöme (77): Snabb och explosiv running back som är ett giftigt vapen när han får bollen i sina händer. Har väldigt snabba fötter och bra balans vilket gör att han med enkelhet kan få motståndarna att missa tacklingar. Har det där flytet i steget som är medfött, glider ifrån och undan på ett väldigt naturligt sätt. Är som allra bäst när han får bollen med yta framför sig och på outside runs, men skapar mycket även på insidan utan att vara en bruiser. Accelererar oerhört sanbbt och det är inte lätt att stoppa honom när han fått upp farten. Är en naturlig receiver som gör mycket i screenspelet och från slot. Helt okej i pass pro på college, men behöver bättra sig där för att inte vara en svag länk på nästa nivå. Har inte den bästa bedömningsförmågan vilket ger en del negativa spel då han väljer fel väg. Är inte så tålmodig, skulle bli än bättre om han kunde varjera tempo och låta spel utvecklas. Springer med rak kropp och kan nog komma att åka på en del saftiga proppar. Är inte en RB som ska ha 25-30 försök per match, men i rätt offensiv kan Kamara bli en stjärna i NFL

Nyheter

To Top