Draften

Om jag var GM – Pittsburgh Steelers

(Photo by Karl Walter/Getty Images)

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL lagen börjar sätta sig. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in,  i övrigt är det i draften som resterande russin för kommande säsong ska hittas. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Pittsburgh Steelers, bort med Kevin Colbert och in med mig.  

Pittsburgh befinner sig i ett bra läge där det inte finns några solklara bristpositioner och mängder med kvalitet och ungdom i truppen, det gör att draften kan angripas mer avslappnat än om det finns områden som måste förstärkas. När jag tittar på truppen är det framförallt fyra saker som jag vill förstärka. Wide receiver, outside linebacker och corner är självklara, men också QB då Big Ben kommit till åren och bakom honom är det tunt. Utöver det har Steelers möjlighet att fylla utifrån hur deras draftboard faller, det är så ett lag ser till att skapa ett djup över tid.

Om jag var Kevin Colbert så skulle Pittsburgh Steelers draft 2017 se ut som följer.

Runda 1

#30 – Charles Harris, Edge, Missouri.

Harris känns som en typisk Steeler, han har den där opolerade talangen och tuffheten som brukar locka Pittsburgh (Artie Burns, Bud Dupree och Ryan Shazier senaste tre åren). Harris är dessutom redan van att spela i gulsvart. James Harrison är inte purung (Iaf inte på pappret) och Pittsburgh bör ha någon som är redo att avlasta och på sikt ta över. 

Alternativ: Carl Lawson, Edge, Auburn.

Runda 2

(Photo by Scott Cunningham/Getty Images)

#62 – Brad Kaaya, QB, Miami.

Länge setts som en stor talang, men han har inte fått ihop det ännu. Har en stark arm och storleken, behöver jobba på en hel del, bl.a. sitt fotarbete. Kan han få se och lära bakom Roethlisberger i två-tre år så kommer han vara redo att ta över rodret i stålstaden. Med tanke på hur ofta Ben kliver av med skador så kommer Kaaya få känna på hetluften då och då. Bra för bägge parter.

Alternativ: Nate Peterman, QB, Pitt.

 

 

 

 

Runda 3

#94 – Cameron Sutton, CB, Tennessee.

Pittsburghs secondary växte allt eftersom förra säsongen gick, att få in Cam Sutton skulle vara ännu en pusselbit i rätt riktning. Sutton är en spelare som skulle passa bra in då han har förmågan att spela lite överallt, utsida eller som nickel, och kunna få en hel del tid på banan. Hade inte skador hindrat honom skulle han gått högre i draften. 

Alternativ: Howard Wilson, CB, Houston.

#105 (Comp) – Josh Reynolds, WR, Texas AM.

En lite större receiver som skulle göra gott för Steelers offensiv. Har längden som kompletterar Antonio Brown och, om han kommer tillbaks, snabbe Martavis Bryant. Imponerade under Senior Bowl och presterade bra på combinen. Är inte färdig men har en uppsida i sin längd och det har Steelers råd att chansa på.

Alternativ: Amarah Darboh, WR, Michigan.

 

Runda 4

#135 – Jeremy Sprinkle, TE, Arkansas

Visst har Pittsburgh en rad TEs på rostern, Jesse James, Ladarius Green t.ex, men det finns frågetecken kring dom alla. Sprinkel är allround och skulle bidra från dag ett och på sikt kunna växa in som en starter.

Alternativ: Josh Jones,S, NC State

Runda 5

#173 – John Johnson, S, Boston College.

Liksom Cam Sutton är John Johnson en allsidig DB som spelat både safety och corner, det ger större möjligheter till speltid. Atletisk och rörlig spelare som kompletterar nuvarande starters, Sean Davis och Mike Mitchell, bra.

 

Runda 6

#213 – Zane Gonzalez, K, Arizona

Finns Gonzalez kvar här så tycker jag att Pittsburgh ska plocka honom. Haft lite ruljans på kicker och i Gonzales skulle laget ha en säker och stabil kicker för många år framåt. Anses vara bättre än Roberto Aguayo som draftades av Buccaneers i fjolårets andra runda.

 

Runda 7

#248 – D.J Jones, DT, Ole Miss.

En atletisk defensiv tackle som har en hel del att gilla. HAr inte producerat speciellt bra på college, men är en spelare som kan komma att blomma ut med coachning och en bra omgivning. Inget need, men bra att fylla på förråden.

 

 

Nyheter

To Top