Draften

Första rundan i Nashville

Då så, draften 2019 i Nashville är igång och första rundan är i historieböckerna. Det bjöds som vanligt på en hel del spänning och 32 spelare fick ett lag att kalla sitt. Alla valen hittar ni här.

Först ut att få höra sitt namn ropas ut var Oklahoma Sooners quarterback Kyler Murray. Efter månader av spekulationer så valde Arizona Cardinals den atletiske QB:n som därmed blev först i historien att väljas i första rundan av både NFL och MBL(baseball) draften. Det var andra året i rad som en Oklahoma Sooner quarterback, och Heisman-vinnare, gick som nummer 1 i draften. Det har inte heller hänt förr. Valet av Murray innebär sannerligen att Josh Rosens tid i Arizona är över.

Med andra valet i draften plockades 49ers Nick Bosa, edge från Ohio State. Bosa följer därmed sin far John och storebror Joey som också valts i förstarundan av NFL draften tidigare. En familjebedrift som endast matchas av familjen Manning.

Som nummer tre fick Jets göra ett val. Det snackades om att Jets försökte trejda ned, men ingen affär gjordes och det gröna laget i New York fick istället Alabamas bjässe Quinnen Williams. Av många sedd som draftens bäste spelare.

Efter en rätt väntad start på draften fick Oakland Raiders sätta lite skruv på det hela. Raiders behövde en edge rusher och det plockade man också, men det blev ett lite otippat val av Clemsons Clellin Ferrell, en spelare som många trodde skulle gå i mot slutet av runda 1. Det var det första av Raiders totalt tre val denna afton.

Andra quarterbacken av brädan valdes av New York Giants, Daniel Jones från Duke. Ett något oväntat val då Jones inte setts som ett namn värt att ta så tidigt som #6. Intressant med Jones är att han på college tränats av David Cutcliffe, samma coach som Eli Manning hade på college.

Första tight end som valdes var Iowas TJ Hockenson, som kallats generationstalang av många. Matt Patricia har på nära håll studerat vad en dominant tight end kan göra under åren i New England och ville ha en egen.

Det var länge dåligt med affärer, första trejden tog till val #10 då Denver Broncos fick till en affär med Pittsburgh Steelers. Laget från stålstaden var sugna på linebackern Devin Bush och smög upp precis framför divisionsrivalen Bengals och snöt honom.

Att få se en trejd tog till val 10 och för att få första offensiva linjeman vald fick vi vänta ett val längre, nämnda Bengals tog Alabamas Jonah Willams med val #11.

Under kvällen ryktades det om att Redskins ville trejda upp för att plocka quarterbacken Dwayne Haskins. Så högt upp som val 3 och Jets sas det. Men något byte blev det inte och tur för Redskins var väl det. För Haskins föll hela vägen ned till #15 där Washington satt still och fick sin QB för framtiden. Haskins är från D.C trakten och många hoppas att det är frälsaren som kommit hem.

Med val #17 plockade Giants Clemson DT Dexter Lawrence, det var den tredje medlemmen från Collegemästarna Clemsons fruktade defensiva linje. Ferrell gick ju till Raiders #4 och Christian Wilkins till Dolphins #13.

”Hemmalaget” denna gång är Tennessee Titans och Nashville var i högform när val #19 presenterades. Det blev Mississippi States DT Jefferey Simmons och det får ses som ett väldigt bra värde. Simmons ses talangmässigt som en topp 5 spelare i denna klass, men en knäskada under vintern innebär att han kan få vänta lite på att vara redo.

Kvällens andra trejd kom när Green Bay Packers trejdade upp med Seahawks och valde Marylands safety Darnell Savage. Direkt därpå klev Eagles upp i kvällens tredje trejd då man köpte Ravens val #22. Eagles ville hitta in framför Houston Texans för att plocka OT Andre Dillard.

Texans i sin tur gav Deshaun Watson beskydd genom att välja Tytus Howard från lilla Alabama State. Den stora överraskningen dittills under kvällen. Valet innebar dessutom att drafthistoria slogs. Aldrig tidigare hade 23 val gjorts utan att en WR eller RB blivit tingad. Men i val #24 såg Raiders till att ordna upp det genom att välja Alabamas RB Josh Jacobs med sitt andra val för kvällen. I valet efter kom första receivern också då Ravens valde Hollywood Brown, Oklahoma, med val #25.

Fjärde trejden kom när Redskins kommer upp till #26 via ett byte med Colts. Målet för dealen var att plocka Montez Sweat, DE, Mississippi State. Därefter var det dags för Mike Mayock och Raiders att göra sitt tredje och sista val för dagen. Jonathan Abram, S, även han Mississippi State, blev tillskottet. Tredje försvararen från Mississippi State att väljas.

För första gången sedan 1974 valdes ingen CB under draftens första 25 val, det tog till #30 innan första blev vald. Giants trejdade in i första rundan på nytt och tog Georgias Deandre Baker med sitt tredje val för kvällen.

Den sjätte trejden tog Atlanta Falcons upp till #31 efter ett byte med Rams. Falcons valde sin andra offensiva linjeman då Washingtons Kaleb McGary blev valet.

Kvällens sista val gjordes av mästarna Patriots. Valet föl på Arizona States wide receiver, N´Keal Harry. Välbehövlig hjälp och en bra val att stänga dag ett med.

 

Samtliga val hittar ni här, med våra profiler på spelarna. 

Första rundan i Nashville

Nyheter

To Top