Draften

Draft-statistik

Så här dagen innan draften 2017 kör igång så finns det en otrolig mängd rykten, mock drafts och annan information att ta del av som alla på olika sätt försöker resonera sig fram till vilka val lagen kommer att göra.

Vi testar en annan väg, vi försöker ta hjälp av statistik för att förutse vad lagen kommer att välja i årets draft.

Valen i första rundan 2012-2016

Det är uppenbart när man kollar på valen i första rundan de senaste fem åren att NFL är en liga där passningsspelet blir allt viktigare. Cornerbacks, receivers, pass rushers och offensiva tackles toppar listan.

Det är intressant att se att endast två tight ends gått i första rundan totalt de senaste fem åren. Det är mycket möjligt att två stycken går i första rundan i år.

Skolor, 2007-2016

Om man kollar på vilka skolor som haft flest spelare valda i första rundan de senaste 10 åren så toppar inte helt oväntat Alabama. Snittet på drygt två spelare per förstarunda kan dock höjas rejält i år, så mycket som sex-sju Alabama-spelare kan gå i första-rundan i årets draft.

Lagens drafter 2007-2016

Vi kollar hur lagen fördelat sina val mellan försvars- och anfallsspelare de senaste 10 åren. Det kan ge en del intressanta indikationer över hur de kan tänkas agera under årets draft.

Kanske kan de här siffrorna få dig att omvärdera din mock draft? Missa inte att delta i NFL Supporters tävling på NFL.com där vi delar ut pris till den som bäst lyckas förutspå årets draft.

Nyheter

To Top