Draften

Corner eller Receiver högst på listan för Eagles?

Eagles slutade sist i NFC East med sju vinster precis som man gjorde året innan. Trots utebliven framgång finns det en hel del gott att ta med sig från säsongen och framtiden kan vara ljus i Philadelphia.

Laget gav upp en hel del för att klättra upp i draften och plocka QB:en Carson Wentz, nått man inte ångrar idag. Wentz hade en riktigt fin säsong och har alla möjligheter att utvecklas till en Franchise QB. Han hade sina dippar och hyllningarna var i mellan åt lite överdrivna, men helt klart en bra grund att stå på. Nästan lika lyckat blev det när man lyckades skeppa iväg QB Sam Bradford till ett Vikings i panik mot ett val i första rundan av årets draft, vilket man tidigare gett upp för att plocka just Wentz.

Hur ska man nu möta den öppna marknaden och draften i Philly? De flesta av spelarna i truppen står under kontrakt så någon större oro över nya kontrakt finns inte. Viktigaste spelaren att krita på ett nytt kontrakt är DT Benny Logan.  Samtidigt har man inte allt för mycket pengar att röra sig med för att plocka in nya spelare om man inte väljer att byta bort ett par tunga kontrakt.

Det har ryktats om att både DE Connor Barwin och LB Mychal Kendricks är på väg bort om man kan få nått lockande i retur. Barwin som var fantastisk 2015 när Eagles spelade ett 3-4 försvar hade det betydligt tuffare som renodlad DE i Schwartz nya 4-3 försvar. Kendricks i sin tur gjorde väl ingen dålig säsong trots att säkerligen många väntade sig mer. Med LB Jordan Hicks suveräna säsong och även LB Nigel Bradhams stabila säsong känns läget rätt att se vad man kan få för just Kendricks som spelade betydligt förre snaps i år, mycket på grund av att Eagles jobbade med en Nickel. Byter man bort Barwin och Kendricks så frigör man nästa 16 miljoner i Cap Space beroende av vad man får tillbaka.

Oavsett om det är i Free Agency eller draften så är två stora svagheter lagets receivers och lagets corners. Lagets RB’s gjorde ett okej jobb men Matthews känns inte som mannen i Pedersons system tillsammans med Sproles. Malcolm Jenkins är en prima safety men ska Eagles envisas med att använda honom som corner så behövs även safety-situationen ses över. Lagets offensiva linje är bättre än vad det sägs och med Lane Johnson tillbaka ser den bra ut, men man bör hålla ögonen öppna för att ersätta C Kelce och LG Barbre. Sen skadar det inte med djup både på den defensiva linjen och på LB-positionen.

Potentiella mål på Free Agency:

WR Alshon Jeffrey (Chicago Bears)

Tveksamt hur Eagles skulle kunna ha råd med honom, men att drömma skadar inte och ryktena går redan.

WR Desean Jackson (Washington Redskins)

Jackson och Kelly var ingen sommarromans direkt. Men har läst mer och mer rykten om en återförening mellan Jackson och Eagles och kan inte säga att jag är helt emot det.

WR Robert Woods (Buffalo Bills)

Lyckades aldrig riktigt blomma ut i Bills. Haft en hel del problem med skador men ett miljöombyte kanske är vad som krävs.

CB Sam Shields (Green Bay Packers)

Hade en del problem under året i Green Bay med marijuana och en hjärnskakning som spökade. Släpptes av Packers och är en risk, men riktigt vass i sina bästa stunder.

CB Stephone Gilmore (Buffalo Bills)

Skulle Eagles kunna frigöra tillräckligt med pengar så skulle Gilmore vara precis vad man behöver. En ung corner som kommer från kanske sin bästa säsong hittills, men som sagt, det kommer att kosta.

CB Dre Kirkpatrick (Cincinnati Bengals)

Ett betydligt billigare alternativ än Gilmore och har väl inte riktigt levt upp till förväntningarna sen college. Men har möjligheter att funka bättre i Eagles system.

OG Ron Leary (Dallas Cowboys)

Både Barbre och Kelce hänger löst på insidan av linjen. Ron Leary skulle kanske vara den sista pusselbiten för Eagles offensiva linje. Men frågan är om man har råd?

OG Luke Joeckel (Jacksonville Jaguars)

Draftades högt och har inte gjort någon i Florida lycklig varken som guard eller tackle. Men med mer hjälp i Eagles kanske han kan nå sin potential, lär inte kosta allt för mycket.

 

I draften har man just nu åtta val med ett extra i fjärde rundan. Man tar över Vikings val i första och väljer som lag nummer 15 i runda 1. Självklart bör fokus ligga på att plocka en Wide Receiver eller en Cornerback med det valet. När det kommer till corners så är årets draft laddad med talang. Den solklara stjärnan är svår att peka ut, men det är enkelt att lista 5-6 spelare som alla har väldigt fina chanser att prestera bra länge i NFL. Receivers är aningen mer tveksamt trots att jag tycker positionen har sågats lite väl hårt av många.

Potentiella val i Draften:

Runda 1 (15):

CB Quincy Wilson (Florida)

En atletisk corner med rörliga höfter och bra längd som utvecklats väldigt snabbt i Florida 2016. Tveksamt om han är redo att gå in och starta redan nästa år men potentialen finns verkligen hos Wilson.

Runda 2 (43)

OG Dan Feeney (Indiana)

Tuff, elak och stark linjeman med massor av rutin som både guard och tackle i college. Bra fotarbete framförallt i pass och bör kunna hjälpa Wentz ytterligare. Haft lite problem med skador och har svårt med tekniken i spring.

Runda 3 (74)

RB Kareem Hunt (Toledo)

En kämpe som aldrig ger sig. Kompakt med bra kombination av snabbhet och styrka som tar riktigt sexiga cuts. Saknar en del när det kommer till pass-spelet både i blockeringar och att fånga boll. Skulle kunna roteras in i startuppställningen.

Runda 4 (97)

CB Chidobe Awuzie (Colorado)

Hade en riktigt tung sista match för Colorado men har annars varit en av de stora anledningarna till deras fina säsong. Mångsidig som kan spela både på utsidan, som nickel och som safety. Bra storlek men saknar farten och måste bli tuffare.

Runda 4 (108)

WR Dede Westbrook (Oklahoma)

Haft en del problem utanför planen men betydligt hetare på planen. En snabb och kvick playmaker som springer sina routes förträffligt och har med sig imponerande siffror från sitt sista år på college. Behöver bygga upp sig lite då han nu väger lite lätt.

Runda 5 (138)

FS Kai Nacua (BYU)

Underskattad safety med 6 picks och 48 tacklingar sitt sista år för BYU. Kan lägga lite för mycket fokus på att göra det stora spelet varje spel och har en tendens att bli bränd.

Runda 6 (168)

DE Corey Vereen (Tennessee)

Tillsammans med Derek Barnett ett ständigt hot för motståndarlagets QB i Tennessee. Stannat lite i utvecklingen och väger just nu lite för lätt. Men kan vara ett fynd här nere.

Runda 7 (201)

ILB Jordan Evans (Oklahoma)

En av ledarna i Sooners försvar förra året och fanns ständigt runt bollen. Atletisk och rörlig men saknar just nu storleken och musklerna för att vara lika effektiv i NFL.

Nyheter

To Top