Analyser

Redaktionen tycker till – ”Avgörande matcherna i AFC West”

Var det bättre förr? Vad är tankarna kring det som hänt hos New York Giants? Vilken rivalitet är NFLs bästa? Vad ses till helgen? Redaktionen har fått tycka till. 

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: När detta publiceras kanske jag redan skrivit en krönika på det, men jag tog väldigt illa vid mig av Rob Gronkowskis överfall på Tre’Davious White. Jag kan inte förstå hur en liga som säger sig prioritera spelarnas säkerhet inte delar ut en längre avstängning än en match när en spelare medvetet försöker skada andra efter avblåsning. White hade kunnat råka betydligt värre ut än ”bara” en hjärnskakning.

Magnus Ornhammar: Det tajtar till sig i toppen, fyra lag på 10-2 och kampen om förstaseedningen kan bli dramatisk in i det sista.

Per Fogelin: Tycker det har varit mycket tjafs och snack om fula tilltag här och där. Hoppas att vi kan fokusera på det primära, fotbollen, snart igen.

Richard Olsson: AFC West är vidöppen och mellan de tre lagen som gör upp – Chargers, Chiefs och Raiders – spelas tre matcher. Spännande!

Magnus Adolfsson: Det som fastnade på min näthinna var olyckan då Ryan Shazier gjorde illa sig. Alltid otäckt och stämningen efter var speciell. Hoppas Steelersspelaren återhämtar sig.

Men domaren, jag….eh…. ramlade bara…eh.. på honom….eh…typ

 

Det var fult på sina håll den gångna veckan, vissa liknade det vid hur det såg ut förr i tiden. Var det bättre förr?

Daniel Croona: Nej, det tror jag nog inte trots allt. Man kanske blivit färgad av skräckhistorier om gamla råskinn, men jag tror att betydligt fler spelare förr hade våld som sin enda talang på planen.

Magnus Ornhammar: Likt många sporter gör tiden att spelet och tekniken utvecklas. Kan vara en känsla, men antalet enhandsmottagningar, för att ta ett exempel, är nog fler nu än då. Men intensiteten och kämpaglöden var, om inte lika bra, så nog lite bättre förr. Det var en råare liga både på och av plan, huruvida det innebär bättre eller sämre är upp till var och en.

Per Fogelin: Det var alltid bättre förr! Nej, skämt åsido. Även om en viss tuffhet har polerats bort med åren så är det för sportens bästa. Utan dessa ingrepp kanske inte sportens finns kvar en vacker dag

Richard Olsson: Nä. Det får gärna vara fysiskt, men inte fult. Spelarskador förstör sporten. Se hur mycket tråkigare säsongen blev utan Rodgers, Watt, Watson, Beckham Jr. och många andra.

Magnus Adolfsson: Det kan väl ha sin charm när det spårar men det är inte speciellt trevligt att se på. Känslor och engagemang är bra, men när det går över styr och blir farliga saker så har det gått för långt. 

”Menar ni att det inte var bättre även fast vi slog ner varandra?”  (Photo by George Rose/Getty Images)

 

Ben McAdoo och Jerry Reese fick sparken av Giants, vad tänker du kring det?

Daniel CroonaJag hoppas att jag hade plockat upp signalerna från McAdoo tidigare. När han gick ut och sa att han skulle bänka Eli för Geno Smith så måste det ju ha varit hans sätt att be om att få bli avskedad? Hade han verkligen brytt sig om att försöka hitta en franchise – quarterback för framtiden så hade han ju startat Webb istället för Eli.

Magnus Ornhammar: Bra att de fick gå, fanns egentligen inget alternativ efter detta totalfiasko. Om frågan syftar på vad man bestämde skulle ske framöver så vore det att satsa offensivt i draften, QB och RB står högst upp på listan.

Per FogelinJag står fast vid att man borde gett upp redan vid “trade deadline” och shoppat Manning. Dags för en nystart i New York.

Richard Olsson: Är väl klokt att rensa totalt, båda har ju brist en del. Nu får de en tjuvstart på jakten efter nästa GM och HC. Spagnuolo får också en kort audition och har erfarenhet som HC. Tror dock de plockar in helt nytt överallt.

Magnus Adolfsson: Giants har inte varit speciellt lyckade senaste åren, så en total förändring är bra. Det finns en bra grund i laget och en bra GM och HC kommer kunna vända på skutan rätt snabbt, speciellt med tanke på att det blir tidiga val i draften. Ser gärna att Giants plockar en QB med sitt första val.

Ah, just like i planed it..or did i?” (Photo by Rob Carr/Getty Images)

 

Vilken är NFLs bästa rivalitet?

Daniel Croona: Pittsburgh Steelers mot Baltimore Ravens är en klassiker. Två lag som i stort sett alltid är bra, spelar fysiskt, men inte onödigt fult.

Magnus Ornhammar: Bears vs Packers är den äldsta och får räknas i toppen även om den just nu hade mått bra av ett starkare Chicago. Sen är väl de flesta lagen inom NFC East bra rivaler, Cowboys vs Redskins till exempel. Cowboys har dessutom fruktsamma rivaliteter med Packers och 49ers. Även AFC North mötena mellan Ravens vs Steelers och Steelers mot Bengals är riviga. Ja som märks, jag kan inte välja en.

Per Fogelin: Tycker Steelers – Bengals har en rejäl rivalitet. Den divisionen (bortser från ett lag) är ofta tight och matcherna jämna och tuffa.

Richard Olsson: Tuff fråga. Tror ändå jag gillar Steelers och Ravens bäst. Tuffa lag, snarlika filosofier kring lagbygge etc. men utan det där fula, onödiga som är mellan Steelers och Bengals.

Magnus Adolfsson: Ravens – Steelers känns givet. När det gäller derbyn brukar man säga att man kan slänga bort tabellen, det stämmer verkligen när det gäller Ravens – Steelers. En enorm respekt för varandra som kombineras av en oerhörd vilja att vara herre på täppan. Brukar bli magiska matcher. 

Joe och Ben poserar med fienden framför kameran.  (Photo by Tasos Katopodis/Getty Images)

 

Vad ser du denna vecka?

Daniel Croona: Jaguars – Seahawks och Rams – Eagles kommer nog hålla mig vakna på söndagkvällen. Två matcher mellan bra lag som liknar varandra. Vinnarna i de matcherna kommer visa att de räknar med att ta sig djupt in i slutspelet i år.

Magnus Ornhammar: Eagles i sitt andra raka NFC West möte, denna gång mot Rams, blir ett bra test för Philly efter den klara förlusten mot Seattle i söndags. Raiders på Arrowhead mot Chiefs är lockande, kan bli bra drag.

Per FogelinTror det blir dags för att sitta framför Redzone och försöka hålla koll på allt. Rams och Eagles match kan vara intressant att titta på enskilt.

Richard Olsson: Raiders mot Chiefs såklart, en av de mer avgörande matcherna i AFC West. Sen så kommer jag snegla när Redskins, förhoppningsvis, spöar Chargers.

Magnus Adolfsson: Blir Steelers – Ravens, som ju spelas 02:30 på söndags natten. Med sjukdomar på både barn och oss föräldrar, sambo som började nytt jobb förra veckan och rätt mycket att göra på egna kneget, så känns det lite lurigt att ställa larmet på 02:15, men vad gör man inte…Blir en grym match.

Alla vill se Jags, Daniel, dessa lirare, kanske du? (Photo by Logan Bowles/Getty Images)

Nyheter

To Top